Berg Judit: Rumini

Berg Judit: RuminiRumini, az eszes kisegér nagy szerencsében részesül, amikor a Szélkirálynő fedélzetére kerül, mint hajósinas. Balikó személyében rögtön barátra is akad, és a két kis hajósinas egymást segítve, kalandozva vezetnek végig minket az izgalmas történeten.

A hajósok feladata, hogy a Szélkirálynővel egy szállítmányt juttassanak el Pele királynak. De aki járt már a tengeren, az tudja, hogy a hatalmas víz sok veszélyt és nem várt helyzeteket tartogat. Pláne, ha a hajóval még egy veszélyes szoroson is keresztül kell jutni ahhoz, hogy a szállítmányt célba tudják juttatni a tengerészek…

A hajón ott van még Bojtos Benedek, a szigorú, de igazságos hajóskapitány, Negró, a keménykezű fedélzetmester, illetve a két baráthoz csapódó Dundi Bandi és Roland, akik mind-mind részesei ennek az élményekkel teli utazásnak. A szereplők mind jól kitaláltak és szerethetők, varázslatból és titokzatos lényekből sincs hiány, és mint minden mesében, itt is vannak, akik rosszban sántikálnak.

A történet remekül megdolgoztatja a gyermekek fantáziáját, bele tudják élni magukat az összes kalandba, amihez további segítséget nyújtanak a remek képek, amelyekkel a könyv illusztrálva van. A kötet 21 fejezetből áll – a gyermekeim minden este várták már, mi lesz Rumini következő kalandja, hogyan menekül meg a kisegér a fogságból, és legközelebb ki fog neki segíteni…

Berg Judit: Rumini
Pagony Kiadó, 2015.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .