Becca Fitzpatrick: Tükörjég

Becca Fitzpatrick: TükörjégA négy részes, Csitt, csitt című sorozat után az írónő egy izgalmas túlélő krimivel lepte meg olvasóit.

Britt a legjobb barátnőjével a Teton-hegységbe megy túrázni. Egész évben erre a túrára készült, futott és súlyt emelt, hogy másnak láttassa magát Calvin, a vérbeli túrázó ex-barátja szemében, hogy az megbánja, hogy szakított vele. Igaz, hónapok óta nem hallott a fiúról és már egyáltalán nem vágyik rá, hogy visszaszerezze – a szülők azonban közbeszólnak és Calvinnek is csatlakoznia kell a túrához. Az utazás előtt véletlenül találkoznak egy benzinkútnál, és a találkozástól Brittben teljesen összezavarodnak az érzelmek… Kétségbeesetten próbálja bizonyítani, hogy továbblépett a régi kapcsolatukon, így kapóra jön, amikor megpillant egy idegent. Kitalálja, hogy az ismeretlen fiú a mostani barátja, és meglepő módon az idegen is belemegy a játékba… Később a lányok elindulnak a hegyre, de nem jutnak el a célig, ónos eső, majd hóesés nehezíti útjukat, végül a kocsi is lefullad. Nincs más választásuk, mint keresni egy házat, ahol ég a lámpa és menedéket, segítséget kérni. Rá is találnak egy faházra, ahol a benzinkútnál megismert fiú nyit ajtót. De ellenségesen és elutasítóan viselkedik, a barátja is vele van, és amikor a lányok rábukkannak egy korábbi gyilkosság-sorozat bizonyítékaira, a kezdeti megkönnyebbülést szörnyű félelem váltja fel. Britt sejti, hogy a két fiú valamit elkövethetett és most menekülnek, a lányoknak pedig Calvin az egyetlen esélye a megmenekülésre…

Az elejétől a végéig magával ragadó történet és egy percre sem engedi az olvasót unatkozni. Az aktuális események olvasása közben visszatekintünk a múltba, látjuk Calvin és Britt kapcsolatának alakulását, hogyan változtak meg ők maguk, az érzelmeik, az életük. Az írónő részletesen leírja a helyszínek és a környezet félelmetes erejét, amitől az olvasó is érzi, itt a túlélés a tét. A szereplők elevenek, valósághűek, látjuk az emberi természetet és viselkedést, hogy mit hoz ki egy többszörösen nehéz helyzet a különböző személyiségekből.

A borító sötét és rejtélyes, pontosan kifejezi a történet hangulatát. A sötétségben egy aprócska, világító fényforrás egy ismeretlen házból ered, de nem mehetnek máshová, valamint az ismeretlen fiú, aki veszélyesnek tűnik, de ő az egyetlen esélyük a menekülésre…

Aki szereti a krimiket, találkozhat a könyvben megoldatlan gyilkosságokkal, melyet a könyv végére maga is megfejthet, sőt több szereplőről is kiderül, hogy nem az, akinek látszik. A kalandra éhes olvasók is elégedettek lehetnek, hiszen a szereplők a túlélésért harcolnak és különleges a helyszín is, a szerelemi történetek kedvelői pedig két szerelmi szálat is találnak – minden műfaj rajongói megtalálják, ami érdekli őket!

Becca Fitzpatrick: Tükörjég
Könyvmolyképző Kiadó, 2016.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .