Paige McKenzie: Megkísértés (Sunshine-sorozat, 1. rész)

Paige McKenzie: Megkísértés (Sunshine-sorozat 1. rész)Paige Mckenzie, a Haunting of Sunshine Girl című YouTube-sorozat sztárja könyv formájában is elérhetővé tette népszerű történetét.

A tizenhat éves Sunshine anyja, Marie álláslehetőséget kap Ridgemontban, így a fiatal lány kénytelen elhagyni Austin meleg, napfényes városát, hogy helyette az esős, ködös és szürke új otthonába költözzön. Az új lakás már első látásra sem bizalomgerjesztő, sötét és barátságtalan, a környék pedig teljesen kihalt. Rögtön az első éjszaka egy tíz év körüli kislányról álmodik, felébredve pedig lépéseket hall az emeletről, ami mellé suttogás és gyermeki nevetés társul… Másnap próbál nyomok után kutatni, de semmit nem talál, miközben a házban egyre furcsább dolgok történnek.

Az igazság kiderítésében sem édesanyjára, sem Austinban maradt egyetlen barátnőjére nem számíthat. A lány magányát a „kocka” Nolan töri meg, akivel hasonló érdeklődésük és különcségük miatt jó barátok lesznek, és úgy dönt, hogy a bizalmába avatja Nolant és együtt talán kideríthetik, mi folyik a kísértet járta házban.

A történet viszonylag hamar beindul, már az első oldalakon történnek paranormális jelenségek, amelyekből később egyre több lesz és egyre komolyabbakká is válnak. A könyv főszereplője, Sunshine egy hisztis tini lány, próbálja az igazát bebizonyítani, miközben a barátja, Nolan nyomoz és rájön az összefüggésekre. A lány sokáig nem hajlandó elfogadni a tényeket, sem az egész helyzetet, amibe került, csak amikor már élet-halálról van szó, akkor mutat másfajta hozzáállást. Nolan pedig egy igazi okostojás, de nem fárasztó módon: ő egy megbízható, erős férfiként viselkedő barát, aki hamar meglátja az összefüggéseket és rendíthetetlen nyugalommal kezeli Sunshine sírásrohamait, valamint a természetfeletti jelenségeket egyaránt.

A történet hangulatát gyengének éreztem: az írónő próbál megteremteni egy kísértet-históriához méltó környezetet, de ez sokszor erőltetettre sikerül, annyira hangsúlyozza, hogy minden hideg, fagyos és szürke. Az írásmódja is még kiforratlan, sokszor használ szlenges szavakat és elég egyszerű a szókincse, ahogy a történetvezetése is, a felmerülő titkokra és összefüggésekre is hamar rá lehet jönni. Ezért a könyvet a tizenéves generációnak ajánlom, ők valószínűleg jól tudnak majd azonosulni a főszereplő tini lánnyal és az ő viselkedésével, problémáival, és számukra horrornak is kellően félelmetes és hangulatos lesz.

Paige McKenzie: Megkísértés (Sunshine-sorozat 1. rész)
Gabo Kiadó, 2016.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .