Matthew J. Kirby: A New York-i felkelés (Assassin’s Creed: Last Descendants-sorozat, 1. rész)

Matthew J. Kirby: Last Descendants - A New York-i felkelésÚjabb könyvvel gyarapodott az Assassin’s Creed világa, amelyben számtalan utalás van az eddig megjelent játékokra és könyvekre, valamint a decemberben mozikba kerülő filmre is.

A tizenöt éves Owen apja gyilkosságért börtönbe került, majd meghalt. A fiú meg van győződve róla, hogy az apja ártatlan volt és elhatározza, hogy ezt be is bizonyítja. A barátjával elszöknek az iskolában dolgozó informatikushoz, akinek van egy Animus konzolja, ami képes rá, hogy analizálja az ember DNS-ét és feltárja a felmenőik genetikus emlékképeit, amelyeket szimulációban újraélhet a játékos. Owen az apjáról szeretné megtudni az igazságot, de először titokzatos idegenek környékezik meg őket, majd az életükre törnek. Kiderül, hogy nekik és még négy másik fiatalnak az ősei mind kapcsolatba kerültek az Éden Darabjával, ami egy nagy hatalmú relikvia, amit az Orgyilkosok és a Templomosok is meg akarnak szerezni maguknak. Az eddigi Assassin’s Creed-könyvekkel ellentétben tehát ez a történet nem csak a múltban játszódik, hanem a jelenben, napjainkban is. A főszereplő Owen, de a hat fiatal szempontjából váltakozva olvashatjuk a történetet, átélve mindannyiuk őseinek nehézségeit.

Őseik mindegyike orgyilkos vagy templomos volt, így a szimulációba belépve ők is belekeverednek az évezredek óta tartó háborúba a két Rend között. Az Éden Darabját utoljára 1863-ban New Yorkban látták, és Owen, orgyilkos ősének bőrébe bújva meg is találja – de nem sokáig marad nála… A barátja templomos őse a relikviára és az orgyilkosra is vadászik, a tőr kézből kézbe kerül, ahogy a hat fiatal őseinek útja keresztezi egymást. Szembe kell nézniük a halállal, át kell élniük egymás meggyilkolását, a gyűlöletet a másik Rend iránt, de megismerik a szerelem, a bátorság és a szeretet erejét is.

A könyv nagyon izgalmas, olykor elfeledteti, hogy a szereplők virtuális valóságban vannak, nem az adott korban. A szimulációban megélt tapasztalatok a fiatalok jelenbeli viselkedését és gondolkodását is megváltoztatja: a felmenőik bőrébe bújva átveszik azok gondolatait, érzéseit, olykor elfeledve saját magukat.

Fordulatokban gazdag, olvasmányos történet, és a függővég miatt alig várom a következő részt. A könyvet azoknak a fiatalabb olvasóknak ajánlom, akik olvastak már Assassin’s Creed könyveket, mert sok utalás van benne régi eseményekre és szereplőkre.

Matthew J. Kirby: A New York-i felkelés (Assassin’s Creed: Last Descendants-sorozat, 1. rész)
Fumax Kiadó, 2016.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .