Palotás Petra: Előbb-utóbb szerelem

Palotás Petra: Előbb-utóbb szerelemPalotás Petra könyveire még mindig nem a mély mondanivaló jellemző, mégis kifejezetten jól szórakozom az olvasásuk közben. Az Előbb-utóbb szerelem című könyvét vízparti napozáshoz ajánlom, mert nincs túlbonyolítva, könnyen lehet követni az eseményeket, és hiába az egyszerű témaválasztás, mégis olvastatja magát.

A szereplők egyedülálló emberek, aki az internetes ismerkedésben bízva regisztrálnak egy társkereső oldalra. Dóri egy reklámokat készítő vállalatnál dolgozik, Laura egyedül neveli kislányát, Barnabás tanár bácsi, Vica pedig elhunyt férjét gyászolja. Különböző személyiségű emberek, akik szintén különböző személyiségű partnerekre vágynak, ebből adódóan különböző kellemetlen és vicces szituációkba keverednek.

A könyv nagyon jó példa arra, hogy milyen hiszékenyek tudunk lenni, és ebből adódóan mekkora veszélynek vagyunk kitéve, mert különböző elmebeteg emberekkel kerülhetünk kapcsolatba a hasonló társkereső oldalakon. Barnabás esetét például a való életben is el tudom képzelni, ő az egyik lány tanítványa áldozatává válik, aki fülig szerelmes belé. Viszont Vica naivsága a külföldön élő férfivel kapcsolatban remélem, csak túlzás. A leírtak alapján nem tűnt olyannak, aki néhány levélváltás alapján eldob mindent, ez inkább a tinédzserekre jellemző, nem egy meglett, tapasztalt nőre.  De ettől függetlenül ezt is jó példának tartom, mert biztos, hogy vannak olyan emberek, akik így át tudják vágni embertársukat.

A sok szörnyűség mellett vicces példák is bele lettek szőve a történetbe. Nekem a legjobban a vidéki öregúr tetszett, aki randevú gyanánt kigyomláltatta Vicával a kertet… Vica személyisége egyébként is érdekes volt, elgondolkodtató egy idősödő hölgy életébe és érzéseibe betekintést nyerni. Ő jó példa arra, hogy még idős korban is vágyhat az ember párra és társaságra.

Az is tetszik Palotás Petra könyveiben, hogy egy részük mindig Budapesten játszódik, így közelebb érzem magamhoz a kalandokat, amikor be tudom azonosítani, mikor hol járnak a szereplők, például ebben a részben a legszembetűnőbb a Széll Kálmán tér volt, amit a szerző már nem Moszkva térként emlegetett.

A történet kiszámíthatósága a könyv végére is jellemző marad, a szereplők a könyv végén kapcsolatba kerülnek egymással. Viszont sajnáltam, hogy nagyon hirtelen lett vége a könyvnek – további részletekre is kíváncsi lettem volna…

Palotás Petra: Előbb-utóbb szerelem
Jaffa Kiadó, 2013.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .