P. G. Wodehouse: Ürgék, Szivarok és Pasasok

P. G. Wodehouse: Ürgék, Szivarok és PasasokKilenc ujjgyakorlat, kilenc habkönnyű történet, ami most először jelent meg magyarul a zseniális angol írótól.

Az első négy történet főszereplője Bingo Little, aki boldog házasságban él – Wodehouse-tól meglepő, hogy valakinek a házassága utáni időszakáról legyen szó. Bingo boldogságát egyvalami árnyékolja be: a zsebpénze lóversenyezni már nem elég, ezért mindenáron készpénzhez kell jutnia, hogy aztán el tudja azt játszani… Az ötödik történet egy betörésről szól és mintha Bertie Wooster vidéki ismerősei között járnánk. A Románc a Droitgate Spában egy eljegyzés története egy betegségekkel versenyző vicces nagybácsival, majd a könyvet három elbeszélés zárja Az életművész című kötetből ismert Stanley Ukridge-ről.

Ha valaki esetleg nem ismeri még P. G. Wodehouse könyveit, akkor ne ezzel kezdje: nem mintha ezek a történetek rosszak lennének, sőt, de más regényei sokkal jobbak ennél. Ez a kilenc elbeszélés inkább csak felvillantja Wodehouse szórakoztató zsenijét: a csodálatos angol figurákat és szokásokat, a váratlan fordulatokat és vicces helyzeteket, de nem bontja ki őket, nem bontakoznak ki úgy, mint a regényeiben. Aki viszont ismeri már Wodehouse-t, annak ezt a kötetet is ajánlom, mert szépen illeszkedik a többi, életművész fiatalemberekről szóló történet közé, ráadásul ezek most jelentek meg magyarul először. Valamint az egész könyv rövid, könnyű és szórakoztató, nyári olvasmánynak is tökéletes!

P. G. Wodehouse: Ürgék, szivarok és pasasok
Ciceró Könyvstúdió, 2012.

1 comment for “P. G. Wodehouse: Ürgék, Szivarok és Pasasok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .