Samantha Young: Into the Deep (Mély víz)

Samantha Young: Mély vízAz írónő a nagy sikerű Dublin Street sorozata mellett egy fiatal felnőtteknek szóló könyvvel próbálja megszólítani a fiatalabb olvasókat is.

Charley Skóciában, az Edinburgh egyetemen tanul. Már a beköltözés estéjén találkozik egy buliban egykori első szerelmével, aki az új barátnővel jelent meg. A találkozás felkavaró a számára, mert újraélednek benne az eltemetett érzések. Amikor legközelebb összefutnak, Jake azt kéri, hogy legyenek újra barátok, mert neki is eszébe jutott a köztük lévő régi közelség, és rájött, menyire hiányzik neki a lány társasága, barátsága. Charley először próbál távol maradni tőle, kerüli és haragszik rá, észrevétlenül mégis enged Jake próbálkozásainak, míg újra normalizálódni kezd közöttük a kapcsolat. De a múltban elkövetett hibák, a bennük lévő megbántottság és fájdalom még mindig közéjük áll. A lánynak újra bíznia kéne a fiúban és megnyitni neki a szívét – vajon lehet egy második esélyt adni az első szerelemnek?

A történet az első igazi szerelemről szól, ami akár nagyon fiatalon is rátalálhat az emberre, és az emléke végigkíséri egész életében. A szerző részletesen leírja a két főszereplő közti kapcsolat fejlődését az első pillantástól a boldog beteljesülésig, így átérezhetjük a fájdalmukat, haragjukat és velük örülhetünk a boldog pillanatoknak is. A könyvben fejezetenként váltakozik a múlt és a jelen, így csak a történet vége felé derül ki, mi történt annak idején Charley és Jake között. Az olvasó végig azon gondolkozik, egy ilyen csodálatos szerelem mi miatt ment tönkre, milyen nehézségekkel kellet megküzdeniük, amit nem bírt el ez a kapcsolat.

A borító fehér, tiszta, mint az első szerelem, a lány pedig a főszereplő a könyvből, akinek a tekintete mély érzelmeket takar, de a könyv végéig nem tudhatjuk, mi játszódik le benne… A könyvet a szerelmes regények kedvelőinek ajánlom, de az éles nyelvű, szókimondó hősnő humoros pillanatokat is szerez, és a mellékszereplők alapos kidolgozottsága, érdekes személyisége is színesebbé teszi a történetet.

Samantha Young: Mély víz
Könyvmolyképző Kiadó, 2016.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .