Jennifer L. Armentrout: Obszidián

Jennifer L. Armentrout: ObszidiánJennifer L. Armentrout odamondogatós, pimasz stílusban írta meg a Luxen sorozat első részét. Az Obszidián a szokásos, sablonos young adult műfajú regény, de tartogat pár meglepetést is, mint a sok humor, akció és talpraesett szereplők.

Katy és édesanyja, az apa halála után egy Nyugat-Virginiai kisvárosba költöznek, hogy új életet kezdjenek. A szokásos alaptörténet, új iskola, új barátok és feltűnik a dögös srác is a szomszédban. Csakhogy Daemon és ikertestvére, Dee nem átlagos emberek, még csak nem is emberek, hanem egy távoli bolygóról érkezett idegenek, akik emberi alakot vettek fel. Miközben Katy próbál összebarátkozni Deevel, Daemon mindent megtesz, hogy a húgát távol tartsa tőle. Mivel nem csak egyedül érkeztek a Földre, hanem egy rájuk vadászó másik faj is követte őket, nem akarják bajba keverni sem az embereket, sem magukat, így, bár nem tilos emberekkel barátkozniuk, az mégis veszélyes mindkét fél számára.

Az alaptörténet bármennyire is sablonos, a könyv rendkívül szórakoztató. A két főszereplő között izzik a levegő, olykor az utálattól, olykor a vágytól. De abban is eltér a többi hasonló regénytől, hogy Katy vonzódik hozzá, de valójában nem kedveli Daemont, ugyanis a fiú tényleg hihetetlenül bunkó, bicskanyitogató módon viselkedik vele. Persze neki is megvan az indítéka, ami ki is derül, Katy pedig szerencsére nem egy zavarodott tini, hanem talpraesett, nagy hangú, karakán személyiség. A történet előrehaladtával egyre nagyobb vonzalmat érez a fiú iránt, de a legjobb részek mégis azok, amelyekben utálják egymást, mert a veszekedéseik nagyon jól lettek megírva, viccesen évődősek. Az írónő sem jön az életük végéig tartó nagy szerelemmel, még a könyv végére sem egyértelmű a kapcsolatuk.

A többi szereplő sablonos, helyszínekben sem bővelkedik a könyv, és a háttértörténet is hiányosan lett felépítve. Vannak ugyan magyarázatok, például a természetfelettire legenda-alapú és tudományos magyarázat is adott. A történet viszont cselekményes, izgalmas, olvasmányossá teszi vagy az akció vagy a két főszereplő civakodása. A végén néhány fejezet Daemon szemszögéből van megírva, ami még jobban megszeretteti őt az olvasókkal.

A kiadás igényes, a borító szép, ráadásul a két modell az elején egy magyar fiú és a görög barátnője. A fülszöveg viszont elrontja az élvezetet, ugyanis Katy kb. a könyv harmadáig nem tudja, hogy idegen lényekkel van dolga, míg az olvasó számára ez már előre le van lőve. Létezik a könyvhöz egy előzmény-novella is, Shadows címmel, ami az eltűnt harmadik testvérről, Dawsonról szól, de magyarul ez sajnos nem jelent még meg.

Jennifer L. Armentrout: Obszidián
Könyvmolyképző Kiadó 2013.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .