Disney – Kedvenc esti meséim

Disney: Kedvenc esti meséimEz a mesekönyv tökéletes karácsonyi ajándék lehet a gyermekünk részére: a téliesített és ízlésesen megrajzolt borítója rögtön elvarázsolja a Disney-meséket kedvelő gyerekeket.

Bár az alcím szerint régi és új történetekkel is találkozhatunk a könyvben, én inkább úgy fogalmaznék, hogy az alapmesék egy-egy új történettel lettek kibővítve. A kötetben található kilenc mese közül Hófehérke, Csipkerózsika, Bambi és Micimackó régi ismerős, de Némó, az Oroszlánkirály, a Szörny Rt., a Mackótestvér és a Verdák sem számítanak már a teljesen új mesék közé.

A történetek röviden: Szörny Rt-ből Mike pizsamapartira hivatalos, mint nevettető, de sajnos egy rémisztő kalandba torkollik a buli, és mint mindig, most is a legjobb barátja, Sulley siet a segítségére. Az Oroszlánkirályban a gyermek Simba és Nala kisebb kalamajkába cseppen, de a mese végén kiderül, hogy mennyire fontos a barátság, és még ennél is fontosabb, hogy a szüleinkhez mindig őszinték legyünk… A Mackótestvérek mese hasonlít a legjobban az eredetire, annak mintegy összefoglalója a Varázslatos utazás. Micimackóék éjszakai táborozáson vesznek részt, ahol Malacka nagyon fél, de Micimackó bátorsága segít és végül szuperül sikerül a táborozás. A Verdákban pedig McQueen és Matuka, mint az eredeti mesében is, éjszaka traktorokat borogatnak. A két rosszcsont meg is kapja ezért a méltó büntetését… Hófehérkéék pedig a reggeliző asztaluknál az álmaikról és azok valódiságáról beszélgetnek, melyek tanulsága szintén fontos egy kisgyermek számára.

A mesék terjedelme pont kielégítő egy esti mesére, elég hosszúak, hogy bele lehessen merülni, de annyira nem, hogy a gyerekek megunják őket. Az illusztrációk is ízlésesek, szépek, és sokat segítenek, ha a mese eredeti változatát a gyermekünk még nem ismeri. A történetek összeválogatásánál odafigyeltek rá, hogy a könyv uniszex legyen, vagyis a fiúk és a lányok is megtalálhatják benne a saját kedvencüket. A mi négy éves kislányunk favoritja Csipkerózsika lett, aki pizsamapartit tart tündér keresztanyáival. A partin sütögetnek, mesét olvasnak egymásnak és nem maradhat el a megérdemelt párnacsata sem…

Disney – Kedvenc esti meséim
Egmont Kiadó, 2013.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .