Disney Hercegnők – Nagykönyv 6.

Disney Hercegnők - Nagykönyv 6.Ez a hatodik a Nagykönyv a sorozatból, már ebből is kiderül, milyen népszerűek és jól sikerültek ezek a csillogós, feladatos, mesés könyvek a kislányok körében.

A könyv borítóján hat Disney-hercegnő: Aranyhaj, Arielle, Hófehérke, Csipkerózsika, Belle és Hamupipőke pózol báli ruhában, a tűzijátékok közepette, így már a borító is elvarázsolja a gyereket. A könyv elején lévő tartalomjegyzék is tele van piros szívecskékkel és csillagokkal, majd az első oldalon, ahogy megszokhattuk az eddigi Nagykönyvektől is, egy pontozott vonalra rá lehet írni a gyerek nevét, mint tulajdonos. Ez azért szimpatikus, mert ebben a korban még nagyon fontos egy kisgyereknek, amikor valami az övé, így még jobban ragaszkodhat hozzá.

A következő oldalakon néhány sorban bemutatják a hercegnők belső tulajdonságait, így a szülő is megismerheti a szereplőket, fogja tudni, mikor kiről van szó. Nekem ebből a szempontból Tiana hercegnő A hercegnő és a béka című meséből jelentett nagy fejtörést, mert eddig gőzöm sem volt kicsoda, bár szerintem a lányunknak sem.

A könyv tele van feladatokkal, fejtörőkkel és színezőkkel, meg kell keresni például, hogy Hamupipőke milyen ajándékot kap: három irányba vezetnek a szalagok, amelyek mentén meg kell találni a hercegnő ajándékát. Jázmin és Tiana hercegnőknél több feladat is várja az olvasót, kakukktojást kell például keresni a rajzok között és egy színes üdvözlőlapon ki kell találni, ki volt a feladó. Hófehérkénél pedig bekukkanthatunk a hercegnő ékszergyűjteményébe is, ahol meg kell számolni, a gyermekünk hány gyűrűt lát a képen.

Néhány hercegnőnél egy-egy rövid mesét is találunk, amelyek esti mesének is megfelelnek. Amint megszokhattuk, ezek elrepítik a kislányunkat a hercegnők csillogó világába, bálokra, meglepetés szülinapokra, de természetesen a csillogás mellett mindegyik valamilyen tanulsággal zárul. Aranyhaj története például a barátságról szól, Belle pedig egy gyönyörű virágokkal borított kertet kap, ahol az összes barátjával együtt bulizhatnak. Hamupipőke bált szervez, de a báli ruhája miatt nézeteltérése támad az egerekkel – a kis barátai megsértődnek azon, hogy nem az ő általuk készített ruhában tölti az éjszakát.

A kislányunk érdeklődését mostanában keltette fel a hercegnők csillogó világa, és ez a könyv a rózsaszín színével, ízlésesen megrajzolt képeivel, színezőivel és feladataival teljesen lekötik a négyéves kislányunk figyelmét. Annyira, hogy már az első este megoldotta majdnem az összes feladatot…

Disney Hercegnők – Nagykönyv 6.
Egmont Kiadó, 2013.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .