Helen Fielding: Bolondulásig – Bridget Jones naplója 3.

Helen Fielding: Bolondulásig - Bridget Jones naplója 3.Bridget Jones kétgyerekes anyaként is bonyolult párkeresési szituációkba keveredik, de mindvégig megőrzi azt az öniróniát és humort, ami a túléléshez kell.

Mark Darcy, Bridget hű párja, a szimpatikus emberi jogi ügyvéd sajnos meghalt: az autója külföldön aknára futott. Így Bridget egyedül maradt két gyermekükkel, a Markot idéző Billy-vel és a tündéri, extravagáns Mabellel, akik a történet idejében már iskolások. Bridget visszaemlékezéseiből azonban képet kapunk a korábbi éveikről is, hogy milyen harmonikus és boldog családot alkottak négyesben. Bridget édesapja sajnos szintén elhunyt, édesanyja viszont nagymamaként debütál: egy szeretetotthonban él és igen elfoglalt, de az unokáira mindig jut ideje.

De a könyv természetesen ezúttal sem csak a családról, hanem elsősorban Bridget párkeresési lehetőségeiről és nehézségeiről szól. A téma a nagy korkülönbség, ahol a kapcsolat lehet heves és tartalmas egyszerre, annak minden előnyével és hátrányával együtt… Most is sok hasznos tanáccsal segítik Bridgetet a barátai, akik a nehéz időkben is támogatják, Daniel pedig, bár nem hazudtolja meg könnyed, nemtörődöm, bohém stílusát, szerethető keresztapa lesz.

Sok új szereplő is feltűnik, természetesen Bridget naplójában lejegyzésre kerül minden, sok-sok humorral fűszerezve. Találkozhatunk azzal, hogyan lehetünk egy személyben anyák és dolgozó nők, konfliktusokat látunk szülők és pedagógusok között, és hangsúlyt kap a könyvben, mint mindig, Bridget testsúlya is az elmaradhatatlan öniróniával, és itt-ott belenyugvással…

Mások szerint a könyv közönséges és csak ismétli az előző részeket, de én egyáltalán nem érzem így. Bridget mindig kimondja, amit gondol, ezért a stílusa néha pikáns, de ettől még korántsem közönséges, és bár a fő csapásvonal itt is a párkeresés, nem ismétli önmagát. Ez a rész semmivel sem rosszabb az elődeinél, remélem, hogy ezt is megfilmesítik majd!

Helen Fielding: Bolondulásig – Bridget Jones naplója 3.
Európa Kiadó, 2014.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .