Lakatos Levente: A pillangók ébredése (Szigor-sorozat, 2. rész)

Lakatos Levente: Szigor 2 - A pillangók ébredéseAz új kötet a Szigor-sorozat újabb három részét tartalmazza: Liza és Igor szerelmi viszonya új szintre lép, sok fontos momentum kiderül a két főszereplő múltjáról, Igorról pedig megtudjuk, hogy sokkal sebezhetőbb, mint gondoltuk.

Ismét felváltva, hol Liza, hol Igor szemszögéből ismerjük meg a történet folytatását, de a szerző ebben a részben is inkább Lizát helyezte előtérbe. Először a vőlegényével, Sándorral való konfliktusaikba csöppenünk bele, akivel nem éppen felhőtlen a kapcsolatuk a nő folyamatos lázadásai miatt. Sándor egy rendezvényről sértődötten távozik, és mivel nincs, aki visszafogja Lizát, a barátnőivel túlzásba viszi a bulizást. Alkoholmámorban kitalálják, hogy nyakukba veszik a világot és csapot-papot otthagyva repülőjegyet vásárolnak, majd elutaznak Rodoszra.

Persze pont abban a szállodában szállnak meg, ahol Igor a kollégáival pihen és készül a választásokra. Az első, alkohollal fűtött este után a köztük lévő feszültség nem hagyja nyugodni őket, egymásba gabalyodva töltik az éjszakát, majd, hogy nyugodtan együtt lehessenek, egy másik szállodába vonulnak el a világ elől. Mindenkitől távol csak egymásra figyelnek, romantikus sétákat tesznek Rodosz utcáin, a szállodában pedig vadul szexelnek. Az idilli hangulatot egy váratlan üzenet töri meg: Liza véletlenül megtudja, hogy az apja meg akarta téveszteni, hogy befolyásolni tudja a politikai céljai érdekében. Majd az is kiderül, hogy míg ő nyaralgat, otthon javában folynak az események. Hazautazik, vagyis Igort szokásához híven ismét faképnél hagyja. Ezzel a folyamatos macska-egér játékkal nyújtja Lakatos Levente a történetet: mikor már élveznék egymás társaságát, egy üzenet vagy rosszul megfogalmazott mondat újra szétszakítja őket, és kezdődik minden elölről.

A két szereplő jellemfejlődése a titkok feltárulása ellenére nem volt jól kitalálva: szánalmas és értelmetlen, ahogy Liza csiki-csukizik a férfiak között. Mondvacsinált indokokkal ámokfutóként viselkedik, Igor pedig cselekvésképtelen, folyton csak vár valamire ahelyett, hogy végre igazi férfiként a kezébe venné az irányítást!

Sok nyitott kérdéssel zárul a könyv: ki besúgó, kiben lehet megbízni és kiben nem? Liza kitisztult fejjel végre el tudja dönteni, mit is akar valójában? Igor pedig szereti-e annyira, hogy ezt kivárja? És persze: ki lesz Magyarország miniszterelnöke, egy áskálódó fúria vagy a feleségverő vadállat?…

Lakatos Levente: A pillangók ébredése (Szigor-sorozat, 2. rész)
Libri Kiadó, 2016.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .