L. J. Smith: A visszatérés: Árnyéklelkek (Vámpírnaplók VI. rész)

L. J. Smith: Vámpírnaplók 6. részA hatodik rész már annyira elrugaszkodik az emberek világától, hogy komoly képzelőerő kell a könyv élvezetéhez. A cselekmény ott folytatódik, ahol az ötödik rész befejeződött: Stefant fogságba ejtette két rókadémon és egy másik dimenzióban lévő börtönbe zárták, ahol borzalmasan megkínozzák őt.

Aki még nem ismerné őket: Stefan és Damon 150 éves vámpírok, testvérek, egyben a legtökéletesebb pasik, akiket egy lány el tud képzelni magának. Szuperül néznek ki, kedvesek, és mivel vámpírok, megközelíthetetlenek, vagyis olyanok, akikről minden nő ábrándozik. A bonyodalmak kiváltója pedig Elena, aki a férfiak álmait testesíti meg, hiszen csinos, okos és ártatlan.

Stefan tehát börtönben, Elena és Damon pedig a megmentésére indulnak. Az útjuk során számtalan akadállyal kell megküzdeniük, például életre kelt gyilkoló fákkal, gyilkos kicune rókákkal, megszállt Fell’s Church-i emberekkel, óriási, vadászó baglyokkal, illetve a saját érzelmeikkel. Ugyanis az együtt töltött idő és az útjuk során felmerülő problémák közel hozzák egymáshoz az ártatlan lányt és a nem éppen makulátlan múltú vámpírt. Az egész történet folyamán Stefan a jó vámpír és Damon a rossz, akitől mindenki tart, és akinek a tetteivel senki nem ért egyet. A hatodik részben viszont megmutatkozik az emberi oldala is, ami sokkal közelebb hozza az olvasóhoz, de az írónő meghagyja a démoni oldalát is, ami viszont még vonzóbbá teszi mind az olvasó, mind Elena számára.

A sötét dimenzióban egy rókakulcs két felét kell megkeresniük, amivel majd kinyithatják Stefan zárkáját. Természetesen, mint a legtöbb regényben, itt sem hiányozhatnak a segítő baráti kezek, akik akár a halálba is képesek menni a főszereplőkért. Bonnie és Meredith, Elena két legjobb barátnője éppen a városukat akarják megmenteni a gonosztól, és egy idő után mindenben segédkeznek, hogy barátnőjük is elérhesse a célját, kiszabadíthassa szerelmét.

Az első öt kötetre is jellemzően a végkifejlet érdekes fordulatot hoz, olyat, amitől elképzelhetetlen, hogy ne olvassuk el a hetedik részt is. A Vámpírnaplók az utóbbi évek legmisztikusabb, legérdekesebb, legromantikusabb női regénye, mindenkinek ajánlom őket, akik szeretnek elrugaszkodni a mindennapoktól, és szeretik a vámpírok és démonok világát.

L. J. Smith: A visszatérés: Árnyéklelkek (Vámpírnaplók VI. rész)
Könyvmolyképző Kiadó, 2011.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .