L. J. Smith (ötlete alapján): A vadászok: A végzet hatalma (Vámpírnaplók X. rész)

L. J. Smith (ötlete alapján): A vadászok: A végzet hatalma (Vámpírnaplók X. rész)Két résszel ezelőtt nagy előrelépést jelentett az új író, most viszont ez a fejlődés megtorpanni látszik. Akkor még örültem, hogy végre a szereplőkön van a hangsúly, most viszont elcsépelt lett a történet is, és a szereplők is úgy viselkednek, mint a tinédzserek, miközben a történet szerint valójában felnőtté váltak.

A történet végig a kampuszon játszódik, ahol a szereplők feladata a kilencedik részben átváltozott vámpírok, valamint a feltámadt Klaus kiiktatása. Mivel még csak három rész óta igazodik a könyv a tévésorozathoz, csak most tartunk Klaus feltűnésénél, de hogy ez ne legyen unalmas, új bonyodalmakba keverednek a szereplők. Matt és Bonnie mellett Elena magánélete is előtérbe kerül, amikor kiderül, hogy a szülei csak az Őrök megkeresésére vállaltak gyermeket, vagyis őt szintén Őrnek szánták. Az őrökről már az előző részekben is volt szó, ők tartják fenn az egyensúlyt a természetfeletti lények között. Mivel Elena felnőtt, felkeresik az őrök és kiadják neki az első küldetését. Mivel az előző rész végén Elena Stefant választotta, és ez Damonban akkora törést okozott, hogy újból embereket kezdett ölni, Elena első feladata Damon megölése lesz.

A könyv szinte teljes egészében Elena múltjának megismeréséről szól. Az édesanyja naplójából megtudja, hogy kicsoda ő valójában, és hogy Katherine, az eddigi vetélytársa és hasonmása sokkal közelebbi rokonságban áll vele, mint gondolta. Bírom, hogy ebben a történetben mindenki vezet naplót, amiből az utódok számára mindig, mindenre fény derül!

Elena barátai közben a vámpírokkal harcolnak, Damon a sötét oldalát mutatja meg, Matt szerelmes lesz egy újdonsült vámpírlányba, Bonnie és vérfarkas barátja se vele, se nélküle kapcsolatban van, Elena pedig Stefant szereti, de közben Damon után vágyódik… Amikor Klaus felbukkant, ott viszont egészen izgalmas akció ígérkezett, Elena vívódása ellenben, amikor nem volt hajlandó végezni Damonnal, a kiszámíthatósága miatt unalmas volt. Az előző kilenc részben már megismerhettük az önfeláldozó jellemét, így az egész túl erőltetett volt.

Sajnos ez az erőltetettség az egész könyvre jellemző, kiölik az olvasóból a kíváncsiságát és az izgatottságát. Igazán csak egy meglepetés ért, a könyv végén, amikor újból kiiktatták Damont a szereplők közül. Most kivételesen nem halt meg, csak elment a városból, békét hagyva a bátyja és Elena szerelmének. Mintha a sorozat záró részét olvastam volna, de remélem, lesz még ennél izgalmasabb folytatás!

L. J. Smith (ötlete alapján): A vadászok: A végzet hatalma (Vámpírnaplók X. rész)
Könyvmolyképző Kiadó, 2013.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .