L. J. Smith: A visszatérés: Éjfél (Vámpírnaplók VII. rész)

L.J. Smith: A  visszatérés: ÉjfélElena, Stefan és Damon megjárják a mennyet és a poklot is szeretett városuk megmentése érdekében. A hetedik rész szinte mondatra pontosan ott folytatódik, ahol a hatodik befejeződött.

Damont a kíváncsisága a vesztébe hajtja, így a hatodik rész végén emberré változott. A hetedik rész első felében ezután az emberré válás problémáival küzd, illetve mindent megtesz annak érdekében, hogy visszakapja vámpírságát. Ehhez vissza kell térnie a Sötét Dimenzióba, ami nehezen kivitelezhető, fondorlatok és hazugságok árán sikerül csak kinyitnia újból a Dimenzió kapuját. Ezt Bonnie meg akarja akadályozni, de később megbánja, hogy beleüti az orrát, mert kénytelen a fiúval tartani… Itt kezdődnek a bonyodalmak.

A csapat otthon maradt tagjai eközben azon fáradoznak, hogy megmentsék Fell’s Churchot a megszállástól. Ezt nagyban megnehezíti, hogy Bonnie és Damon a Sötét Dimenzióban bajba kerül, így a város megmentését félbehagyva Elena és Stefan is visszatér az alvilágba. Később kiderül, hogy a várost is megmenthetik azzal, ha különböző természetfeletti, már-már isteni próbákat kiállnak, úgyhogy immár négyen vágnak neki a lehetetlennek. A képzelőerőnket újból próbára teszik a minden képzeletet felülmúló tárgyak és élőlények, csak csodálni lehet az írónőt, aki ilyeneket ki tud találni.

Sinicsi a hatodik rész végén felvetette, hogy senki sem az, aminek látszik, és most ki is derülnek a szereplők féltett kis titkai. Szerepet kapnak a gyerekek szülei, akiknek a jelenléte megmagyarázza a gyerekek eddigi viselkedését és személyiségét. Stefannak és Damonnak is megmutatkozik végre az ellenkező oldala, amelyről már eddig is volt sejtésünk.

A történet pedig hozza az elvárt izgalmakat. Hosszú lett ez a rész is, mint az előző, de egy pillanatig sem lehet unatkozni az olvasása közben, minden fejezetben történik valami új, ami továbbviszi a szálakat. Egyre közelebb kerülünk a város megmentéséhez, amely egészen közel hozza egymáshoz a szereplőket. Talán a kelleténél közelebb is, mert így felszínre kerülnek az eddig eltitkolt vágyaik…

Már a könyv hátsó borítóján is pedzegetik, hogy a végkifejlet borzalmas és megrázó lesz. Lehet tudni előre, hogy valaki meg fog halni, de ha az eddig könyveket is olvastuk már, könnyedén ki lehet találni, ki lesz a szerencsés nyertes. Viszont Elenát már kétszer feltámasztotta a szerző, tehát ha most is egy főszereplő lesz az áldozat, biztos, hogy valamilyen úton-módon azért visszatérhet majd.

A borító azt a poént is lelövi, hogy Elena végre választ a két vámpír közül, kiderül, melyiket szereti igazán. A könyvben ez azért nem ilyen egyértelmű, mert végig azt állítja, hogy mindkettejüket ugyanúgy szereti, inkább csak a férfiak részéről lehet érezni, hogy megszületett a döntés – gondolom ez is fog még bonyodalmakat okozni…

L. J. Smith: A visszatérés: Éjfél (Vámpírnaplók VII. rész)
Könyvmolyképző Kiadó, 2011.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .