Jon Sprunk: Az árny fia

Jon Sprunk: Az árny fiaAz eddig főleg a képregényeiről ismert Fumax Kiadó az elmúlt egy-két évben nagy előszeretettel jelentet meg friss (!) fantasy-regényeket, így a műfaj rajongói biztosan nem maradnak utánpótlás nélkül. Jelen esetben ismét egy orgyilkost kapunk főhősnek – úgy látszik, manapság nem lehet fantasyt eladni enélkül (ahogy young adult-könyvek sincsenek vámpírok, tündérek, vérfarkasok vagy angyalok nélkül). Itt ennél annyival többről van szó, hogy hősünk, Caim különleges erővel bír: segítségül tudja hívni az árnyakat.

Azonban a világ- és mágiarendszer nincs alaposan kidolgozva: nem sokat tudunk meg az árnyakról, hogy miért és hogyan állnak Caim rendelkezésére. Mivel egy trilógia első kötetéről van szó, bízhatunk benne, hogy a további kötetekben a szerző jobban kidolgozza a regény világát, mert így első olvasatra is van benne egy csomó lehetőség, csak élni kellene vele. Ez most csak egy középkori történet kis mágiával megfűszerezve, de semmi több, így elveszik a műfaj többi szereplője között.

Amire viszont nem lehet panasz, mert tényleg odatette magát Sprunk, az a történet. A sztori pörög, egymást érik a meglepetések, néhány szál már szépen össze is gabalyodott, így az olvasónak is figyelnie kell, ha követni akarja az eseményeket.

Sajnos a karaktereknél sem végzett tökéletes munkát a szerző, mert míg a főhősre, Caimra rá lehet fogni, hogy jól ki van találva, ez a másik főszereplőről, Zefiről nem mondható el. Érdekes és sok izgalmas lehetőség rejlik az ő személyében is, de Sprunk nem fordított túl sok időt az ő megformálására. Ezzel szemben a legtöbb mellékszereplőt egészen jól eltalálta, és a kellő aránnyal használta.

Kezdetnek tehát nem rossz a regény, sok lehetőség rejlik a folytatásban, még több magában a szerzőben, mert Sprunknak olvasmányos a stílusa, így a könyv pillanatok alatt magával ragadja az olvasót. Akinek ha olvasás közben nem is, de a regény letétele után lesz egy kis hiányérzete, amiért reméljük, a következő kötetek kárpótolják majd.

Jon Sprunk: Az árny fia
Fumax Kiadó, 2012.

(x) A kötet megvásárolható 21% kedvezménnyel az Új Könyvek webáruházban!

1 comment for “Jon Sprunk: Az árny fia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .