Cora Carmack: Szakítópróba

Cora Carmack: SzakítópróbaLassan Dunát lehet rekeszteni a romantikus és egyben szexuális töltetű regényekkel, a Szakítópróba mégis egy kicsit különbözik az eddigiektől: a borítófotót meghazudtolva nagyon sokáig az aktusnak csak a lehetősége merül fel a két főszereplő között.

A történet egyik főszereplője Bliss, utolsó éves színésztanuló, egy huszonéves szűzlány, aki elképzelhetetlenül szerencsétlen is. Nem értem, attól, hogy egy lánynak még nem volt szexuális aktusa, miért kell még bénának is lennie, de úgy látom, ez már hozzátartozik a hasonló témájú könyvekhez. Bliss a nyári szünet végén egy bárban megismerkedik egy színésszel, és már az első találkozásuk alkalmával belecsapnak a lecsóba. Felhívja magához a férfit, de az éjszakájuk nem úgy végződik, mint ahogy eltervezték: amikor azt hazudja, hogy a macskáját otthagyta az orvosnál és lelép, már nekem volt kínos olvasni…

Mivel az első találkozásuk nem sikerült túl idillire, mindketten úgy gondolják, jobb csírájában elfojtani a kapcsolatukat. De a sors megvicceli őket: Garick ősztől a lány tanára lesz, és mint kiderül, ő egy igazi szerelmes pasi, aki a kelleténél jobban be van indulva a tanítványára. Hiába próbálja visszafogni magát, a vágy felülkerekedik a józanságán. Mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, de még így is ő volt a legszimpatikusabb a könyvben, mert mindig azt tette, amit az adott szituációban elvárnánk egy igazi férfitól is. Próbálnak tudomást sem venni a vágyaikról, de nem tudnak ellenállni egymásnak – a véletlenek is mindig közrejátszanak, és minél jobban próbálják elkerülni egymást, annál gyakrabban futnak össze. Végül titkos kapcsolatot létesítenek, ami a problémák melegágya lesz…

Ők ketten a főszereplők, de a történetet a barátaik viszik előre: Kelly kicsapongó és bohókás, az életébe próbálja barátnőjét is bevonni. Bliss persze nem rajong az ötletért, de végül is neki köszönheti Garicket, és nem hiányozhat egy szerelmes és féltékeny fiúbarát sem, aki a féltékenységével felrázza a kedélyeket.

A párbeszédeknél a fantázia hiányát éreztem, például amikor Garick nem akart bemenni a lány lakásába, egy vámpírnaplós poént sütöttek el… Nem túl eredeti! A megismerkedésük fázisában pedig egy férfi nem hívja Drágának a lányt, ami szerintem egyébként is elég erőltetett kifejezés. Néhol meg lopott ötletekre lettem figyelmes, mint például az Advil, mint fájdalomcsillapító említése – más fájdalomcsillapító nem is létezik Amerikában, mert a legtöbb szerelmes könyvben ezt emlegették mostanában.

A történet egyébként jól fel lett építve, érdekes és romantikus sztori kerekedett belőle. Bár Bliss szerencsétlensége visszavetette az érdeklődésemet és a könyv vége is össze lett csapva: a fiatalok levizsgáznak és máris hat hónappal később járunk, amikor végre kiderül, mi történt a két főszereplővel. Szokás szerint trilógiával állunk szemben, a következő részben Cade, a féltékeny barát, a harmadikban pedig Kelly, Bliss barátnője lesz a főszereplő.

Cora Carmack: Szakítópróba
Content 2 Connect Kiadó, 2013.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .