Danielle Steel: Hatalmi játszma

Danielle Steel: Hatalmi játszmaDanielle Steel új regénye némileg eltér az eddigi romantikus történeteitől. A téma nem egy szerelmi kapcsolat, hanem a férfiak és nők helyzetének bemutatása a munkaerőpiacon. Két, egymástól független történetben mutatja be, mit jelent férfiként és a nőként megállni helyünket a munkahelyen és közben részt venni a család életében is.

Mikor vezetői állást ajánlanak fel Fionának, a férje válaszút elé állítja. Az állást választja, így a férjével elválnak egymástól. Két gyereket nevel tovább, miközben a válását is próbálja kiheverni. A munkahelyi problémákat kiválóan sikerül megoldania, és családanyaként is a maximumot hozza ki magából – az írónő nagy hangsúlyt fektet arra, hogy Fiona milyen jó anya. Néha már túlzottan odaadónak is tűnik, például a legnagyobb problémája, hogy szemet kell hunynia afelett, hogy a lánya a kölcsönkért ruháit soha nem adja vissza – nem ettől lesz valakiből odaadó anya… Mivel csalódott a férjében, nem keresi az új párkapcsolat lehetőségét, de egy interjú kapcsán megismerkedik Logannel, a menő gazdasági újságíróval. Mivel a férfi már régóta követi Fiona pályafutását, az első pillanattól el van ragadtatva tőle, sőt kiderül, hogy a munkát félretéve is jól érzik magukat együtt…

Marshall története a másik, párhuzamos történetszál. Ez izgalmasabb, mint Fionáé, így túlnyomórészt róla szól a könyv. Marshallnak a vezérigazgatói állása mellett még arra is van ideje és energiája, hogy kettős életet éljen: több mint húsz éves házasságban él Marin megyei otthonában, gyerekeivel és feleségével, Los Angelesben, pedig nyolc éve barátnőt tart, akitől ikerpár gyermekei születtek. Marshall tökéletesen kézben tartja az életét mindaddig, amíg egy korábbi alkalmazottja szexuális zaklatással vádolja meg. Kellő mennyiségű pénz kihúzza a csávából, de innentől kezdve sem a felesége, sem a szeretője nem bízik meg benne. Mind a két nőt hitegeti, amíg a cég felügyelőbizottsága tudomást nem szerez a második családjáról és válaszút elé nem állítják. Marshall az ikrek anyját választja, de egy “váratlan” fordulat miatt két szék között a padlóra esik, megkapva megérdemelt büntetését. Mire idáig elérkezünk, betekintést kaphatunk a férfiak lelkivilágába, ahol kiderül, hogy saját magukon kívül semmi más nem érdekli őket, csalni, hazudni és szemérmetlenül megalázkodni is képesek azért, hogy elérjék a céljukat.

Női szerzőtől az, hogy Fiona tökéletes anya, Marshall pedig egy gazfickó, nem túl fantáziadús, ettől függetlenül szórakoztató volt olvasni. Fiona történetszála egy igazi romantikus történet, amitől elolvadunk, Marshall pedig felpezsdíti a könyvet, ez pont elég ahhoz, hogy élvezzük azt.

Danielle Steel: Hatalmi játszma
Maecenas Kiadó, 2014.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .