A nagy HírCsárda könyv, IV. rész

A nagy Hírcsárda könyv, IV. részIlyen könyvről könnyű recenziót írni: minden vásárló pontosan tudhatja előre, hogy mit vásárol meg, és a pénzéért pontosan azt is fogja kapni, humoros bejegyzéseket a díjnyertes HírCsárda-blogról, amelyek természetesen könyvben kinyomtatva is viccesek.

Felmerülnek persze kérdések, például hogy ki a bejegyzések szerzője, de ez a blogból sem derül ki és a könyvből sem. Szintén érdekes lenne tudni, miért hívják a könyvet “IV. résznek”, tekintve hogy ez az első ilyen könyv, de ez valószínűleg “vicc”, tekintve hogy a könyv felöleli a blog 2009-es indulása óta eltelt időszak egészét. A könyvből a képek is kimaradtak, de nem kár értük, a HírCsárda úgyis általában a verbális poénokban erős.

A bejegyzéseket hat témakörbe rendezték, az időrend borult, és persze válogatás történt, a könyvbe csak a “legjobb” írások kerültek be. A válogatás lehetett volna szigorúbb: vannak a könyvben sírvaröhögős bejegyzések és teljesen humortalanok is, ha az utóbbiakat kihagyják, a kevesebb jóval több lett volna. Különösen a Bulvár című fejezet volt gyenge, azt végigolvasni elég komoly kihívás a könyv közepén. Viszont az elején a Politika nagyon jó, a végén az Interjú szintén, a többi pedig vegyes. De ez a hullámzó színvonal elmondható magáról a blogról is, szóval összességében ez sem fog meglepetést okozni: a könyv egyszerűen a neten már megjelent írások újraközlése. Akkor érdemes megvenni, ha a metrón is mindenképpen újra akarod olvasni, csak aztán óvatosan, a sírvaröhögést  a reggeli tömegben előadni kissé kínos, tanúsíthatom…

A nagy HírCsárda könyv, IV. rész
Underground Kiadó, 2012.

1 comment for “A nagy HírCsárda könyv, IV. rész

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .