Bear Grylls: Istenek aranya (Túlélés teljesítve #1)

Bear Grylls: Istenek aranyaBear Grylls első kalandregényéről az utcai plakátok alapján azt hittem, hogy a tévéből jól ismert, túlélős valóságshowjának a kulisszatitkait tartalmazza majd. Mivel nagy port kavart, hogy a műsora kamu volt, kíváncsi voltam, a könyvében mit ír erről, a kíváncsiságom viszont nem lett kielégítve, mert csak annyi köze van a könyvnek a műsorhoz, hogy mind a kettőt a túlélő technikáival színesíti.

A történet elég egyszerűre sikerült, főleg az elején lehet érezni, hogy első könyvről van szó. Az olvasása közben nincs szükség túl nagy fantáziára, de mivel nagy betűkkel íródott és elég vastag lapokra lett kinyomtatva, gyorsan olvasható, az unalmas részeken gyorsan túljut az ember.

A történet fő vonala a hírhedt Elveszett város felfedezése. Három fiatal nekivág a semminek, hogy megkeressék az eltűntnek vélt birodalmat és elrabolt szeretteiket. Ismét megütköztem azon, hogy gimnazista fiatalok a főhősök. Hagyhatnák már végre a fiatal főszereplőket, és akkor talán kevésbé hatnának gagyinak az ilyen regények is. Középkorú férfiakról sokkal hihetőbbek lennének a hasonló sztorik. Beck, a főszereplő a legveszélyesebb helyzetekből is élve kerül ki, a nagybátyja meg nem tud kiszabadulni másodmagával a fogságból…

A könyv felénél bár még mindig kiszámíthatóak az akcióval megspékelt részek, a történet mégis kezd lassan élvezhetővé válni, mert egyre jobban megismerjük a szereplőket és az őket körülvevő csodálatos természetet. A szerző szépen ábrázolja a fiatalok tengeren evickélő tutaját, majd a viharban keletkező óriási hullámokat is. Ahogy közelednek az esőerdőhöz, kibontakozik a táj, amely végre megdolgoztatta a képzelőerőmet. A túlélési techinkák voltak a legérdekesebbek, némelyiket valóban hasznos lehet tudni, ha véletlenül elvesznék egy dzsungelben… Természetkedvelőknek ezek a részek fognak tetszeni a legjobban.

Bár egy-egy jelenet ismerősnek tűnt más regényekből, mint például a tengeren történő cápatámadás, amely engem az Öreg halász és a tengerben lévő cápatámadásra emlékeztetett, összességében vannak izgalmas, szépen kidolgozott részei a könyvnek, jól szórakoztam az olvasása közben.

Bear Grylls: Istenek aranya – Túlélés: teljesítve
Jaffa Kiadó, 2012.

(x) A kötet megvásárolható 21% kedvezménnyel az Új Könyvek webáruházban!

1 comment for “Bear Grylls: Istenek aranya (Túlélés teljesítve #1)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .