Bear Grylls: Kísértetjárat (Will Jaeger-sorozat, 1. rész)

Bear Grylls: KísértetjáratA regény tartalmaz mindent, amit egy szórakoztató könyvtől elvárok: kaland, romantika, egzotikus környezet, érdekes történet. Bear Grylls ifjúsági regényeitől eltérően azonban ez a könyv felnőtteknek szól.

A szerzőt ezúttal egykori tábornok nagyapja ihlette meg, róla mintázta a főszereplő Will Jaegert, akinek a története nem csak kalandos, hanem szívbe markoló is. Már a történet legelején megrázó körülmények közé csöppenünk: Willt állat módjára, brutális körülmények között tartják fogságban egy Biokó nevű helyen. A felesége és a fia után nyomozott, akiket elraboltak és meggyilkoltak, de hogy nyomozás közben hogyan és miért került fogságba, nem derül ki. Szerencsére sikerül megmenekülnie egy régi ismerőse segítségével, de mivel az életben mindennek ára van, a megmentője cserébe elvárja, hogy részt vegyen egy újabb kalandban: egy felfedező csapatot kell vezetnie, hogy megtaláljanak a dzsungelben egy elveszettnek hitt repülőgépet.

A felfedező csapatot Bear frappánsan építette fel: vegyesen vannak köztük nők és férfiak, és a személyiségük is sokféle, van köztük nőcsábász, belevaló katona, besúgó, de mindegyikük nagyon elszánt, hogy megtalálják az eltűnt repülőt. Ejtőernyővel ugranak le a gép közelébe, de Will és egy nő teljesen más helyen landolnak, mint a többiek. Ettől a ponttól kezd ismerős lenni a könyv stílusa: Willnek és a nőnek, majd később a többi csapattagnak is túl kell élnie a dzsungelben, piranhák közé kerülnek, egyiküket elkapja egy óriáskígyó… Ráadásul, ahogy végig sejthető volt, nem csak ők ismerik a roncs helyét, így a felfedezőkből célpontok lesznek. Will és Narov közelebbi kapcsolatba is kerül egymással – a romantikus szál a női olvasók számára lágyabbá, befogadhatóbbá teszi a regényt.

A hazaérkezésük után kiderül, hogy az ellenséges csapatnak nemcsak az volt a célja, hogy a gép megtalálását megakadályozza, és valóságos hadjáratot indítanak Will ellen. Ő azonban az eredeti tervéhez ragaszkodik, hogy megtalálja a családját. Sikerül is új információhoz jutnia – témát adva a Will Jaeger-sorozat következő részeihez.

Bear Grylls: Kísértetjárat
Jaffa Kiadó, 2015.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .