Kendare Blake: A rémálmok lánya

Kendare Blake: A rémálmok lányaFél év telt el, Cas mégsem tudja elfelejteni az első részben történteket, képtelen a továbblépésre. Önmagát okolja a lány haláláért, barátai pedig képtelenek meggyőzni ennek ellenkezőjéről. Azonban megjelenik előtte Anna, aki láthatóan szenved a túlvilágon, ám Cas zavarodottságában nem tudja eldönteni, hogy a lány valóban segítséget kér tőle vagy ez csak puszta látomás.

Az előző részt a horrorfilmekre emlékeztető hangulat miatt ajánlottam, ebben a kötetben viszont a szereplők közötti kapcsolaton van a hangsúly. Jobban megismerjük a hősök érzéseit, konfliktusaikat, belső vívódásaikat. A legnagyobb változás Cas személyében tapasztalható: bár az Annával történtek mélyen legbelül nyomasztják, a történtek hatására érettebb, komolyabb lett. Új női főszereplőt is kapunk Carmel személyében, aki temperamentuma lévén sok humoros pillanatot szerez az olvasónak. Ebben segítségére lesz a triumvirátus harmadik tagja, Thomas is, aki jókedve és lazasága miatt válhat a kedvencünkké.

A regény atmoszférája ugyanakkor meg sem közelíti az előző részét. Az Odaátra hajazó hangulatnak most sajnos nyoma sincs, jóval kevesebb a borzongás, és a szerzőnek a történet világát sem sikerült elég jól kidolgoznia, pedig igen eredeti ötletekkel alapozta meg korábban. Sok helyen egyszerűen az olvasó fantáziájára bízza, hogy bizonyos mágikus eszközök mire valók (mint például az athame), vagy a titokzatos szervezet, a Rend, amitől egyébként tartani kellene, csak az nem derül ki, hogy miért. Úgy éreztem, hogy az írónő annyi mindent szeretett volna beleírni ebbe a két rövid kötetbe, hogy a részletes kidolgozásra már nem maradt ideje.

A magyar kiadás az előzőhöz hasonlóan igényes kivitelezésű, a kisebb központozási hibákat leszámítva pedig a fordítással és a szerkesztéssel sem volt gond.

Kendare Blake: A rémálmok lánya
Geopen Kiadó, 2012.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .