E. L. James: A szabadság ötven árnyalata (Szürke árnyalat-sorozat, 3. rész)

EL James: A szabadság ötven árnyalataAz ötven árnyalat trilógiából nekem ez, az utolsó rész tetszett a legjobban. Jól ki lettek találva a konfliktusforrások, több szálon futnak az események, ezért folyamatos feszültségben tartott olvasás közben.

A szexjelenetek meg lettek spékelve némi akcióval is, így a könyv második felében kevesebb a testi érintkezés, ezért nem érezzük elcsépeltnek a folyamatos szeretkezést. Cristian múltjából előkerülnek olyan ismerősök, akik megkeserítik a két szerelmes életét, már kezdtem volna izgulni értük, de mivel eléggé happy end-orientált a könyv, azért egy percig sem kell komolyan aggódni testi épségükért.

Bár kevesebb az erotikus rész, a meglevőknek még mindig sikerült meglepetést okozniuk, például amikor Cristian egy ujjal átdöfte Ana bugyiját, na persze, vagy amikor Ana egyszerűen csak „amije van” kifejezéssel illette a férje nemi szervét. A már jól ismert játszószobát ebben a részben is erőszeretettel használták, ami újabb pózok és eszközök megismerésével gyarapította a tudásom.

A két fiatal egyénisége kiforrt az utolsó részben, Ana végre olyan felnőtt nőt testesített meg, mint amilyen elvárható a valóságban is hasonló szituációkban. Szerelmének folyamatos bizonyítása és a férje hangulatingadozásai ellenére hiába áll folyton a sarkára, mégsem éreztem túlzásnak a szerepét. Bár, amilyen elutasító a férje vagyonával kapcsolatban, így a harmadik részt olvasva már kezdett kissé zavarni. Cristian személyisége pedig 180 fokos fordulatot vett, új szereplővel gazdagodott a történet, meg sem közelíti eredeti énjét: igazi álomférjet faragott belőle az írónő. Az egyik fejezetben pedig Cristian szemszögéből is megismerjük a találkozásuk első pillanatait. Ebben a fejezetben annyit káromkodik és olyan bunkón viselkedik, ami a megváltozott Cristian után már erős túlzásnak tűnik.

A könyv végén pedig évekkel előreugrik a történet, betekintést kapunk Ana és Cristián eljövendő éveibe. Ezzel a történetük lezárulni látszik, bár E.L. James az utolsó mondatával amely a következő: „Egyelőre ennyi…” azért még nem zárta be véglegesen Ana és Cristián mögött a kapukat…

E. L. James: A szabadság ötven árnyalata
Ulpius-ház Kiadó, 2012.

1 comment for “E. L. James: A szabadság ötven árnyalata (Szürke árnyalat-sorozat, 3. rész)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .