E.L. James: A sötét ötven árnyalata (Szürke árnyalat-sorozat, 2. rész)

E.L.James: A sötét ötven árnyalataVégre egy könyv, ami azt kínálja a nőknek, amire valóban vágynak! A sötét ötven árnyalata még erőteljesebben hat a női érzelmekre, mint az első kötet.

A történetben egy hét telt el az első rész vége óta. Míg az a két fiatal megismerkedéséről szól, a második a már kiforrt személyiségek összecsiszolódásáról. Az írónő ismét valósnak tűnő érzelmekkel bombázza az olvasót, melyek annyira intenzívek, hogy az olvasása közben teljesen elvarázsolt.

A két fiatal vívódásának a végkifejlete a könyvben mindig az, amit egy nő egy párkapcsolatban elvárna. Christian nem csak jól érvel Anával szemben, hanem megérti az érzéseit és elfogadja. Az összes párbeszéd után felötlött bennem a kérdés, hogy miért nem tudnak a férfiak tényleg ilyenek lenni. Nem lenne magánéleti gondja a nőknek, ha ez így menne! Vigyázni kell, hogy ne váljunk a történet rabjává, olvasás közben mindig tartsuk szem előtt, hogy ez csak egy felnőtteknek szóló tündérmese!

Feldobja a történetet, hogy felszínre kerül Christian nem éppen makulátlan múltja is, mellyel Anának szó szerint meg kell küzdenie. Ha az ember volt már hasonló helyzetben, teljesen bele tudja élni magát az adott helyzetbe, sőt akár tanácsot is kaphatunk a kényes helyzetek megoldására. Elgondolkodtat minket, hogy elfogadjuk párunk múltját vagy küzdjünk ellene.

Az enyelgős szerelmi jeleneteket viszont a szerző túlzásba vitte. A könyv első fele a szerelmes beszélgetéseken és a szeretkezéseken kívül más élményt nem nyújt. A második felében viszont felpörögnek az események és a könyv már azon olvasók számára is élvezhetővé válik, akik nem kifejezetten a szex miatt vették a kezükbe.

E.L. James: A sötét ötven árnyalata
Ulpius-ház Kiadó, 2012.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .