Malter György: Állatkerti kalamajkák

Malter György: Állatkerti kalamajkákSzépen illusztrált borító és érdekes cím: a három és fél éves ikerpárom rajong az állatokért és szinte bérletünk van az állatkertbe, így jó esti olvasmánynak ígérkezett.

A könyv szerencsére nem csak a külsejében mutatós, hanem tartalmilag sem maradt el a várakozásaimtól. A két kis főhős nagyon szerethető, és az ötlet, mely szerint az állatok kijöhetnek esténként a ketreceikből, felkeltette a gyermekeim érdeklődését.

A hosszabb bevezető után a könyv rövidebb történetekből áll, amelyek egy-egy állat és a két főhős találkozását mesélik el. A történetet illusztráló képek élethűek, nem fogunk rózsaszín elefánttal és kék krokodillal találkozni, annál inkább szép, színes képekkel, amelyek a kisebb gyermekeket is segítik, hogy minél jobban el tudják képzelni az állatokat.

A történet során mind a főhősök, mind a többi szereplők tulajdonságit megismerjük, és minden újabb kaland során megtudunk valami érdekességet róluk. A teve és a láma például rokonok, egyikük sem túl barátságos, és ha mérgesek, akár köpködni is képesek…

Azoknak ajánlom a könyvet, akik már rendszeresen olvasnak esténkét mesét, így a gyerekek már hozzászoktak hogy lefekvés előtt 5-10 percig figyelniük, követniük kell egy történetet. Hároméves kornál kisebbek számára még nem lesz élvezhető, bár a szép, színes képeket talán ők is szívesen nézegetnék. Mi nagyon megszerettük, még a nyaralásunkra is elvittük, hogy nehogy lemaradjunk az újabb állatkerti kalamajkákról…

Malter György: Állatkerti kalamajkák
Cicero Könyvstúdió, 2013.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .