Steven Saylor: A nílusi rablók (Ókori világ-sorozat, 2. rész)

Steven Saylor: A nílusi rablókMegjelent A hét csoda folytatása, a Roma Sub Rosa sorozat újabb előzmény része, amelyben az ifjú Gordianus ezúttal a vidéki Egyiptomban nyomoz az elrabolt Bethesda után.

Erősen kezdődik a könyv, rablással, majd szex-szel: Gordianus egy rablócsapat tagjaként közreműködik Nagy Sándor szarkofágjának elrablásában, a második fejezetben pedig visszaugrunk az időben, ahol a fiatalember Bethesda karjaiban ünnepli meg a huszonkettedik születésnapját, kétszer is… Majd megtekintenek egy színielőadást Alexandra utcáin, a történet pedig valójában ott kezdődik el, amikor Bethesdát összekeverik egy színésznővel és elrabolják.

A már megjelent, további tucatnyi rész ismeretében persze nem kell különösebben izgulni, hogy Gordianus megtalálja és visszaszerzi-e a szerelmét, de ettől még a könyv kifejezetten izgalmas. Bethesda felkutatásában egy kölcsönadott rabszolga, egy kisfiú lesz Gordianus segítségére, akikkel bejárják a Nílus deltavidékét és mindenféle kalandokat élnek át, például Gordianus elveszíti a kisfiút kockajátékon, később beesik egy verembe egy bömbölő oroszlán mellé, vagy beoson a fogva tartott Bethesda mellé éjszakára…

Gordianus még soha nem nyomozott ennyire személyes ügyben, de annál eltökéltebb lesz, ahogy ráébred, milyen sokat jelent neki Bethesda. Az egyiptomi környezet pedig ezúttal is hibátlan, élő és izgalmas: a Roma sub rosa sorozatban ez már a harmadik rész, ami Egyiptomról szól. Nagyszerű, hogy Steven Saylor mennyi inspirációt tud meríteni az ókori társadalmak életéből! És a történet végén Gordianus még mindig nem tér vissza Rómába: a könyv végén az alexandriai tengerparton csodálják a naplementét, tehát az ifjú Gordianus kalandjai folytatódnak…

Steven Saylor: A nílusi rablók (Ókori világ-sorozat, 2. rész)
Agave Kiadó, 2014.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .