Barbara Jean Hicks: Ha jobban hasonlítana rám a testvérem

Barbara Jean Hicks: Ha jobban hasonlítana rám a testvéremVerses képeskönyv jelent meg a Jégvarázs egyik központi témájáról: a testvérek különbözőségéről, majd egymásra találásáról.

A kötet egy 32 oldalas, gyönyörű festményekkel illusztrált, nagy méretű képeskönyv Anna és Elsa életéről. Valamint egy nem túl hosszú vers: minden oldalon egy-két versszakban mesélnek a lányok arról, hogy mennyire különböznek egymástól, és milyen jó lenne, ha a másik jobban hasonlítana rájuk… A versszakok eltérő betűtípussal vannak írva attól függően, hogy mikor melyikük beszél, így könnyű megkülönböztetni őket.

A történet szerint gyerekkorukban sokat játszottak együtt, mint Elsa mondja…

De megváltozott minden
Titkomat el kellett rejtenem

Szerintem hiba, de a vers nem magyarázza el, hogy Elsa természetesen nem azért zárkózott el Annától, mert annyira különböztek egymástól, hanem mert félt, hogy megöli őt… A könyv erénye ugyanakkor, hogy betekintést ad a lányoknak azokra az éveire is, amelyek a filmben nem szerepeltek: mik voltak a szokásaik, a vágyaik, mivel töltötték az időt és hogyan viszonyultak egymáshoz – így még jobban megismerhetjük őket. Mindketten arra vágytak, hogy a testvérük jobban hasonlítson rájuk,

Ám egy nap rájöttem, mire vagy képes
És kivé válhatsz igazán

Ekkor már arra is rájönnek, milyen értékei vannak a másiknak, sőt még szerencse is, hogy nem hasonlítanak jobban… A könyvet elsősorban az esztétikai élményért érdemes megvásárolni, mert a képek nagy méretűek és tényleg nagyon szépek, valamint azoknak az elszánt rajongóknak, akiknek fontos az összes elérhető részletet tudni Elsa és Anna életéről.

Barbara Jean Hicks: Ha jobban hasonlítana rám a testvérem
Kolibri Kiadó, 2014.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .