Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelekA filmhez hasonlóan hibátlan, romantikus és szívbemarkoló történet, ami a könyvben sokkal bővebben lett kifejtve, így mélyebben megismerhetjük mind Will betegségét, mind a két fiatal kapcsolatát.

Will és Luiza élete véletlenül fonódik össze: Will egy motorbalesetben nyaktól lefele lebénul, így mindennapi gondozóra van szüksége, Luiza pedig, miután kirúgják a munkahelyéről, jelentkezik a gondozói
állásra. 
Bár még soha nem volt ehhez hasonló munkája, nagyon sok pénzt fizetnek érte, ezért megkísérli a lehetetlent. Szerencsére pont olyan tűzrőlpattant személyiséget keresnek Will mellé, mint ő, ezért megkapja az állást. A két fiatal kapcsolata nehezen indul, de aztán fokozatosan kiderül, hogy Will mogorvasága mögött egy érző és művelt férfi rejtőzik, ami pont összeillik Luiza bájosan bugyuta stílusával.

Akinek a film tetszett, annak mindenképpen ajánlom a könyvet is, mert sokkal jobban megismerhetjük belőle Will helyzetét és érzéseit, hogy mennyire megnehezíti a mindennapjait a lebénulása. A film inkább csak egy romantikus mese, a könyv viszont bemutatja, hogyan katéterezik, fürdetik, öltöztetik, etetik ezt a fiatal, jóképű és korábban tettre kész férfit. A könyvből jobban megérthető, micsoda megaláztatás ez neki, és milyen más betegségeket kap el, amelyek borzalmas fájdalommal járnak. A film végén csalódott voltam, mert nem úgy végződött, ahogy vártam volna, a könyv alapján viszont azt gondolom, ez volt a helyes végkifejlet. A történet végi megkönnyebbülés is ugyanolyan hatásos: mindkettőt végig lehet sírni.

A könyvnek van második része is, ami szintén megjelent magyarul, de minden elérhető forrás szerint sokkal rosszabb, mint az első rész – érdemesebb csak a képzeletünkben továbbgondolni a szereplők sorsát!

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Cartaphilus Kiadó, 2016.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .