Richard Castle: Meztelen hőség (Castle-sorozat, 2. rész)

Richard Castle: Naked heatRichard Castle második regénye szinte ugyanolyan, mint az első, és az előző kötetre jellemző gyengeségek és erősségek is ugyanúgy megtalálhatóak ebben a részben is.

Például most sem igazán sikerül visszaadni azokat az izgalmakat, amelyeket a tévésorozat nyújt. Ráadásul a film nem csak izgalmas, hanem humoros is, Castle az esetlenségével és Kate a bájosságával vicces párost alkot a filmben. Ez a vonal sajnos erőltetett volt mindkét könyvben. Rook kisfiús bája egyáltalán nem köszön vissza a könyvből, Niki erőltetett humora pedig egyáltalán nem nőies, pedig a filmben pont a nőies oldalával ad egy kis pluszt a szerepéhez.

Ebben a részben is egy gyilkosságot kell megoldaniuk. A könyv elején a meggyilkolt nő eltitkolt lányának a kihallgatásától kezd felgyorsulni a történet, de annyira azért nem rázott fel, hogy a könyv végéig kitartson a lendület. A sok-sok név megnehezíti az olvasást, nehéz követni, hogy ki kinek a kije és mivel köthető a gyilkossághoz. Itt is, mint a filmben, Rook szinte mindenkit ismer, irigyeltem is érte, ő legalább tudta, éppen kiről van szó, nem úgy, mint én!

A könyv tele van termékreklámmal, a dezodorok és telefonok márkái mindig meg vannak nevezve. Ügyes, csak az a baj, hogy a szereplők illata és a telefonjuk márkája nem ad semmilyen pluszt a könyv sikeréhez. A híres színészek és énekesek neveit is ugyanilyen szeretettel használta a szerző, mint Madonna, Jessica Alba, Meryl Streep és Woody Allen, akiknek a nevük megemlítésén kívül nincs más szerepük.

A romantikus vonal viszont most is el lett találva, mint az előző részben is, ezek a részek végre visszaadták azt a feszültséget a két főszereplő között, amit a sorozatban is érezni. Összességében az a véleményem, hogy aki szereti a sorozatot, az olvassa el ezt is, már csak a kíváncsisága kielégítése végett is, de nekem a tévésorozat még most is sokkal jobban tetszik, mint a könyv.

Richard Castle: Meztelen hőség
Könyvmolyképző Kiadó, 2012.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .