Lexi Revellian: Remix

Lexi Revellian: RemixMit keres egy évek óta halottnak hitt rocksztár az erkélyen? Erre kíváncsi Caz, a londoni hintaló-restaurátor is, és nyomozásba fog, hogy felderítsen egy, már a nyomozók által is lezárt rejtélyt.

Caz egy idegen férfit talál a kutyájával aludni az erkélyén lévő fotelben. Mivel nem viszi rá a lélek, hogy csak úgy kidobja őket, némi készpénz kíséretében ereszti útnak, de később rájön, hogy Joe, a férfi mennyire hasonlít a néhány évvel korábban meghalt Ric Kealey rocksztárra. Őt a halála előtt azzal vádolták, hogy meggyilkolta egyik társát, de miközben a törvény elől menekült, lezuhant a repülőjével. Most pedig újra ott áll Caz ajtajában és úgy tűnik, nagyon is él: megpróbálja tisztázni magát és megtalálni az igazi gyilkost. Caz akaratlanul is belekeveredik a nyomozásba, hogy segítsen felmenteni őt a vádak alól.

Az első benyomás ellenére a könyv nem krimi, hanem egy romantikus-nyomozós limonádé, egyesíti a hagyományos, kicsit ódivatú krimit a mostanában divatos romantikus regényekkel, amibe belekeveri a sztárvilágot is.

Caz, a főszereplő már az elején odavan a jóképű rocksztárért, de szerencsére elég okos és talpraesett ahhoz, hogy átlásson rajta és ne dőljön be a trükkjeinek – legalábbis ne az összesnek. Mindkettejüket igazán meg lehet kedvelni, szimpatikus személyiségek, van eszük és humoruk is. A mellékszereplők, Caz barátja és Joe régi társai pedig elég különcek, de szórakoztatóak. A hintaló-restaurálás pedig a regény után szerintem mindenki fantáziáját megmozgatja. Annyira egyedi munka, olyan élvezetesen vannak megírva a részletek, színek, hogy kedvünk támad azonnal egyedi, minőségi hintalovat vásárolni.

A történet meglehetősen szabványos, azonban a gördülékeny írásmód mégis egyedivé, élvezhetővé teszi. Nem rágjuk le a körmeinket izgalmunkban, de ez nem is hiányzik, csak a végére kezd el pörögni a regény. A gyilkos személye kitalálható, elég egyértelművé tette a szerző, ráadásul amatőr nyomozóink túl naivan, megérzésből nyomoznak inkább, nem sok valós bizonyítékot tudnak felmutatni a történet végéig.

Összességében a könyv egy romantikus krimi, ami jól van megírva, könnyed stílusú, izgalmas és vicces is. A párbeszédek szellemesek, szórakoztatóak, még akár sorozatnak is el tudnám képzelni. Nincs olyan szórakoztató, mint Stefanie Plum regényei, de a maga nemében nagyon is élvezetes.

Lexi Revellian: Remix
Könyvmolyképző Kiadó, 2013.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .