Sylvia Day: Egymásba fonódva (Crossfire-sorozat, 3. rész)

Sylvia Day: Egymásba fonódvaHiába egy az egyben az ötven árnyalat trilógia koppintása, nem sikerült elérni annak színvonalát, sőt ez a rész az előzőnél is gyengébbre sikerült.

A korábbiakhoz hasonlóan már az elején belecsap az írónő a lecsóba, szinte azonnal Eva és Gideon ágyába csöppenünk. Persze nem is várhattunk mást egy erotikus könyvtől, de ezt a kötetet szinte teljesen, ezek a részek töltik ki. Ha unalmassá válna a történet, a két szerelmes mindig ágyba bújik, és mivel Sylvia Day ezúttal háromszáz oldalon keresztül sem tudott sok újat kitalálni, mire elolvastam a könyvet, már ezekből is elegem lett. A szexet leszámítva is tömény enyelgés a könyv, így szeretlek, úgy szeretlek, nem tudok élni nélküled.

A szereplők személyisége sem fejlődött most, sőt kifejezetten idegesítővé váltak. Eva végig féltékeny, Gideonból pedig egy pityogó, nyámnyila pasi lett. A folyton emlegetett ellenállhatatlan és erőt sugárzó külsejéhez egyáltalán nem illik az új stílusa, egy igazi férfi nem szenved, nyávog és lelkizik ennyit. Biztosan van olyan nő, akinek ez a stílus bejön, de engem kifejezetten idegesített, hogy el kellett viselnem egy nyámnyila férfit.

Eva édesanyja több szerepet kapott ezúttal, de felesleges volt a lánya utáni nyomozást ennyire erőltetni, csak időhúzásnak tűnt. Ráadásul anyuka folyamatosan titkolózik, gondolom később kiderül, hogy mi oka van rá. Cary-nek Eva támogatása mellett a saját problémáival is meg kell küzdenie, és újra feltűnik a színen Eva volt pasija is, aki egy rockbanda énekese. Új slágerük múzsája természetesen Eva, akibe a rockzenész még mindig fülig szerelmes… Az új slágerhez videoklip is dukál, amiben a régi kapcsolatuk fotói szerepelnek – Eva vele is szexben dús napokat élt meg, ami a videoklip fő témája lett. De ez a szál sem túl fantáziadús, még Gideon sem lett tőle féltékenyebb, amit viszont elvártam volna. A mellékszereplők életébe tehát nagyobb betekintést kaptunk, mint a főszereplőkébe, de ez sem volt túl izgalmas. Végig érezni lehetett, hogy az oldalak megtöltésén van a hangsúly és nem azon, hogy a történet érdekes is legyen.

A könyv végén az írónő csokorba szedi a nőket, akik akár pozitív, akár negatív szerepet töltöttek be Gideon életében. Egy fogadáson Eva mindegyikkel találkozik, mindegyik féltékeny rá, kap tőlük egy-két keresetlen szót… Semmitmondó lett tehát a befejezés is, semmi csavar, ami miatt körömrágva várhatnánk a következő részt – a könyv végén az írónő elárulja, hogy a “trilógiának” lesz még folytatása, kíváncsi vagyok, hogy két kötet erejéig mit fog még kitalálni.

Sylvia Day: Egymásba fonódva (Crossfire-sorozat, 3. rész)
Ulpius-ház, 2013.

1 comment for “Sylvia Day: Egymásba fonódva (Crossfire-sorozat, 3. rész)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .