Peppa malac: Mennyi az idő?

Peppa malac: Mennyi az idő?Kettő az egyben: mese és játék óra egyszerre, ahol a mesét felolvasva vagy attól függetlenül lehet az órát megismertetni a gyermekünkkel.

A mese is az időhöz kapcsolódik természetesen, arról szól, mit csinál Peppa a nap egyes óráiban. Minden szituációhoz le van írva, éppen mennyi az idő és hogyan állnak olyankor az óra mutatói, amit rögtön be is lehet felül állítani. Kisebb hiba, de a történet egyáltalán nem egy átlagos magyar óvodás mindennapjait írja le: ha hétkor kelnek Peppáék, miért csak nyolckor ülnek le reggelizni? Az is luxusnak tűnik, hogy csak kilencre vigyék be őket az óvodába, majd délután kettőre már értük is menjenek… A délutáni alvás teljesen kimaradt, és olyat se láttam még, hogy este nyolckor mindkét tesó magától bealudjon…

Ez azért csak kisebb probléma, mert eltérések amúgy is vannak minden családban, úgyhogy a mesét hozzá lehet igazítani a gyermekünk tényleges időrendjéhez. Egyébként is szokták ajánlani, hogy este, lefekvés előtt foglaljuk össze, ami aznap történt – közben akár szemléltetni is lehet az órán, hogy mikor mennyi volt az idő. A játék óra a mesétől függetlenül is használható, kismutató és nagymutató van rajta, lehet tekergetni és gyakorolni az egész órákon kívül a negyed-, fél- és háromnegyed órákat is.

Állítólag 7-8 évesekkel érdemes az órát részletesen is megismertetni, akik már elég jól ismerik a számokat. Ez a könyv viszont a kisebbeknek való, Peppa is óvodás még a történetben, úgyhogy az idővel való ismerkedésnek ez inkább csak az elkezdéséhez jó. Szerencsére az óra a könyv tetején masszív, sokáig lehet kattogtatni körbe-körbe, mire a gyermekünk megtanulja, mikor van vacsora, és mikor kell menni fürdeni…

Peppa malac: Mennyi az idő?
Egmont Kiadó, 2013.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .