Nicolas Barreau: Álmaim asszonya

Nicolas Barreau: Álmaim asszonyaKi gondolná, hogy egy férfi is képes első pillantásra beleszeretni egy nőbe, és tűzön-vízen keresztülmenni, hogy meghódítsa őt? Érzelemdús történet, amely szerint nem veszett még ki teljesen a romantika férfitársainkból sem!

A történet két nap leforgását foglalja magában. Antoine és Isabelle egy kávézóban ebédelnek, amikor megpillantják egymást. Antoine-t azonnal rabul ejti a nő szépsége, és láthatólag Isabelle-nek sem közömbös a másik asztalnál, vele szemben ülő férfi. A romantikus pillanatot Isabelle megérkező férfi ismerőse töri meg, így Antoine kénytelen tudomásul venni, hogy a hölgy már foglalt. Mindaddig letörve ül a fordítva tartott könyve fölött, míg Isabelle a mosdóból kijövet egy cetlit nem ejt az asztalára a telefonszámával és egy kis üzenettel, hogy várja a hívását és boldogan találkozna vele.

Antoine ebben a percben elveszíti józan ítélőképességét, és annyira a nő hatása alá kerül, hogy a következő két napot eszeveszettként tölti. Mindent elfelejtve csak a papíron heverő telefonszámra és Isabelle-re gondol, és a rózsaszínű ködtől annyira elborul, hogy hibát hibára halmoz. Például baleset történik a cetlivel, ami az egyetlen kapocs közte és a kiszemelt hölgy között: a telefonszám utolsó számjegye megsemmisül. Rövid gondolkodás után rájön, hogy csak néhány számot kell végighívnia, de ez persze mégsem lesz olyan egyszerű, mint először gondolta. A telefonhívások kapcsán különböző szituációkba csöppen, néha nem is olyan egyszerű felvezetnie, hogy egy számára ismeretlen nőt keres. Néha bolondnak, néha pedig szeretőnek gondolják, ismeretlen Isabelle nevű nőkkel és furcsa élethelyzetekkel kerül szembe, amelyek csak hátráltatják a keresésben. Mivel nem boldogul egyedül, végül a barátai is a segítségére sietnek…

Érdekes, hogy egy ilyen egyszerű ötletből mennyire pörgős történetet kerekített az író. Annyira eseménydús a könyv, hogy a végére úgy éreztem, mintha Antoine teljes fiatalkorát végigkövettem volna, pedig csak néhány napról volt szó. Kicsit banális, kicsit hihetetlen, kicsit meseszerű, de a happy end elengedhetetlen! A francia hangulat is jellemző a regényre, tele van francia mondatokkal és jellegzetesen francia helyszínekkel. Betekinthetünk Párizs varázslatos utcáiba, kávézóiba, a könyvből árad a romantika, amit a várostól elvárunk!

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya
Park Kiadó, 2014.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .