Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtélyA könyv pontosan azt nyújtja, amit egy női olvasó elvár egy izgalmas regénytől: nem túl brutális gyilkosságok, az ezekhez fűződő rejtélyek, némi akció és persze romantika.

Jól fel van építve a könyv, már a prológus hangulatából következtetni lehet az egész kötet hangvételére. Már itt meg is történik a gyilkosság, amely az egész történet kiindulópontja lesz. Igazán izgalmas, egy fekete Range Rover, egy titokzatos férfi és persze a háborgó, viharos időjárás. Minden adott ahhoz, hogy rá tudjunk hangolódni a könyvre.

Az erős kezdés után kicsit lazíthatunk, amíg megismerjük a történet szereplőit: Fent, a nagynénit és szeretett kutyáját, Hectort, akinek tengerparti házába az előbb említett viharos éjszakán betéved egy sejtelmes külsejű, a viharban balesetet szenvedett férfi, Alex. Rögtön egy hullámhosszra kerülnek a férfival, de Fen fejében végig ott motoszkál a gondolat, hogy a férfi biztosan az-e, akinek vallja magát.

Ezután megismerjük Fen unokahúgait: Vivit, aki a sürgősségi osztályon dolgozik orvosként, miközben a párkapcsolata romokban hever, így a munkájában leli csak örömét. A viharos éjszaka őt is felpezsdíti, mert érkezik a sürgősségire egy nemi erőszaknak és gyilkossági kísérletnek áldozatul esett lány, akinek az élete a kezébe kerül. A fiatal és gyönyörű JC pedig, Vivi húga, ugyanezen az éjszakán a nővérénél keres menekvést a derékba tört karrierje miatt – ők hárman lesznek a könyv főszereplői.

A szereplők bemutatása után egy jól átgondolt és kidolgozott történetbe csöppenünk. Megismerünk két nyomozót, az elvált Bradley-t és a társát, a házas és többgyermekes Jerry-t. Brad akkor este ellátogat a kórházba és azonnal megtetszik a neki a doktornő, akit rögtön randevúra is hív. Azonban Vivi egyik kollégája, a pszichológus Ralph doktor szintén aznapra hívta el őt randevúra…

A fejezetek rövidek, pörögnek az események, a szereplők bemutatása után pedig a nyomozás kerül a középpontba. Sokáig úgy tűnik, senki sem az, akinek látszik, és a könyv felénél kezdenek is erőltetetté válni az elterelések. Az egyik szereplőre nagyon rá akarja kenni az írónő a gyilkosságokat, amivel sajnos pont lelövi a poént, így könnyedén ki lehet sakkozni, ki is valójában a kakukktojás (a gyilkos). A szereplők között kialakuló viszonyok miatt lesz továbbra is érdekes a könyv. Brad és Vivi között kibontakozik a szerelem, JC pedig állásra és támogatásra számíthat Ralph doktortól, sőt Alex és Fen között is kialakul valami, amiről még ők sem tudják pontosan, hogy micsoda… A könyv végére pedig szépen letisztulnak és összefutnak a történetszálak, majd fény derül a gyilkos kilétére is.

Teljesen elégedett voltam a regény elolvasása után, mert nem éreztem se soknak, se kevésnek. Végig jól szórakoztam, néhol pedig izgultam és szorítottam a szereplőkért: a könyv pontosan azt nyújtotta, amit elvártam tőle.

Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély
Ulpius-ház Kiadó, 2013.

1 comment for “Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .