Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtélyA könyv pontosan azt nyújtja, amit egy női olvasó elvár egy izgalmas regénytől: nem túl brutális gyilkosságok, az ezekhez fűződő rejtélyek, némi akció és persze romantika.

Jól fel van építve a könyv, már a prológus hangulatából következtetni lehet az egész kötet hangvételére. Már itt meg is történik a gyilkosság, amely az egész történet kiindulópontja lesz. Igazán izgalmas, egy fekete Range Rover, egy titokzatos férfi és persze a háborgó, viharos időjárás. Minden adott ahhoz, hogy rá tudjunk hangolódni a könyvre.

Az erős kezdés után kicsit lazíthatunk, amíg megismerjük a történet szereplőit: Fent, a nagynénit és szeretett kutyáját, Hectort, akinek tengerparti házába az előbb említett viharos éjszakán betéved egy sejtelmes külsejű, a viharban balesetet szenvedett férfi, Alex. Rögtön egy hullámhosszra kerülnek a férfival, de Fen fejében végig ott motoszkál a gondolat, hogy a férfi biztosan az-e, akinek vallja magát.

Ezután megismerjük Fen unokahúgait: Vivit, aki a sürgősségi osztályon dolgozik orvosként, miközben a párkapcsolata romokban hever, így a munkájában leli csak örömét. A viharos éjszaka őt is felpezsdíti, mert érkezik a sürgősségire egy nemi erőszaknak és gyilkossági kísérletnek áldozatul esett lány, akinek az élete a kezébe kerül. A fiatal és gyönyörű JC pedig, Vivi húga, ugyanezen az éjszakán a nővérénél keres menekvést a derékba tört karrierje miatt – ők hárman lesznek a könyv főszereplői.

A szereplők bemutatása után egy jól átgondolt és kidolgozott történetbe csöppenünk. Megismerünk két nyomozót, az elvált Bradley-t és a társát, a házas és többgyermekes Jerry-t. Brad akkor este ellátogat a kórházba és azonnal megtetszik a neki a doktornő, akit rögtön randevúra is hív. Azonban Vivi egyik kollégája, a pszichológus Ralph doktor szintén aznapra hívta el őt randevúra…

A fejezetek rövidek, pörögnek az események, a szereplők bemutatása után pedig a nyomozás kerül a középpontba. Sokáig úgy tűnik, senki sem az, akinek látszik, és a könyv felénél kezdenek is erőltetetté válni az elterelések. Az egyik szereplőre nagyon rá akarja kenni az írónő a gyilkosságokat, amivel sajnos pont lelövi a poént, így könnyedén ki lehet sakkozni, ki is valójában a kakukktojás (a gyilkos). A szereplők között kialakuló viszonyok miatt lesz továbbra is érdekes a könyv. Brad és Vivi között kibontakozik a szerelem, JC pedig állásra és támogatásra számíthat Ralph doktortól, sőt Alex és Fen között is kialakul valami, amiről még ők sem tudják pontosan, hogy micsoda… A könyv végére pedig szépen letisztulnak és összefutnak a történetszálak, majd fény derül a gyilkos kilétére is.

Teljesen elégedett voltam a regény elolvasása után, mert nem éreztem se soknak, se kevésnek. Végig jól szórakoztam, néhol pedig izgultam és szorítottam a szereplőkért: a könyv pontosan azt nyújtotta, amit elvártam tőle.

Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély
Ulpius-ház Kiadó, 2013.

1 comment for “Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

  1. Zita
    2015. április 15. szerda at 15:02

    Az volt zavaró számomra a könyv elején, hogy Fen életkorára 57 évet ír a szerző, miközben könnyű kiszámolni, hogy ha 27 évesen vette magához a két kislányt, akik akkor 4 és 6 évesek voltak, akkor Fen csak 51 éves lehet, amikor az unokahúgai 28 és 30 évesek. Ez azért nem kis különbség.
    Ami még nem tetszik a stílusában, hogy bizonyos alap információkat túl sokszor ír le, ráadásul ugyanazokkal a szavakkal, mintha nem feltételezné az olvasóról, hogy emlékszik arra mit olvasott 20 oldallal korábban. Bár lehet, hogy az amerikai olvasói igénylik, hogy ennyire “szájbarágós” legyen?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .