Az atomkatasztrófa gyermekei

Az atomkatasztrófa gyermekeiA Proza Nostra könyvkritikai oldal e-könyvet készített a Csernobil-témájú novellapályázatuk legjobb műveiből. Az így elkészült antológia egy meglepően színvonalas és jól szerkesztett kötet, ami ráadásul ingyenesen letölthető az oldalukról.

A novellák természetesen mind kapcsolódnak a csernobili erőműhöz, a sugárzáshoz vagy a robbanás pillanatához, mégis változatos témájúak. Van köztük krimi, kocsmai merengés, turisták, tanulók és csövesek a Zónában, van köztük groteszk mű, sőt disztópia is. Az én kedvencem Szentmihályi Gergely: Lovagok tánca című írása volt, ami egy komplett krimi nyomozóval, gyilkossággal, emberi drámával és végül akcióval – ez a leghosszabb, egyben szerintem a legjobb történet a kötetben. Hasonlóan jó volt Király Csaba: Nóra két estje a tükör előtt című novellája egy nőről, aki sajátos hatással van a férfiakra: néha elbűvöli, néha megrémíti őket a puszta kinézetével…

Az írások érezhetően szerkesztve lettek – néha csikorog egy-egy párbeszéd, de alapvetően olvasmányos és könnyen érthető minden novella. Egy hibája van a kötetnek: nem mutatja be a szerzőket, így ha valamelyik novella megtetszik, nehezebb (de nyilván nem lehetetlen) utánajárni a szerző más műveinek is.

Az atomkatasztrófa gyermekei bárki számára ingyenesen letölthető a Proza Nostra oldaláról – érdemes megismerkedni vele!

Az atomkatasztrófa gyermekei (Szabó István Zoltán szerk.)
Proza Nostra Könyvek, 2016.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .