Lisa Jane Smith: A kezdetek – Stefan naplója 1.

Lisa Jane Smith: Stefan naplója 1: A kezdetCsalódni fog, aki az eddigi Vámpírnapló-könyvekhez hasonló dinamikát és misztikumot vár Stefan naplójától, ez a sorozat inkább Jane Austen 1800-as években játszódó romantikus könyveihez hasonló, némi vámpíros beütéssel.

Nagy divattá vált, hogy a tévésorozatokból könyveket készítenek és fordítva – Vámpírnaplóból is annyi jelent már meg, hogy nem győzni elolvasni. Stefan naplójából még csak az első rész olvasható Magyarországon, de Amerikában már ebből is hat rész jelent meg. Ennek az ötlete a tévésorozatra épül, annak az előzményeit ismerhetjük meg belőle.

A történet az 1800-as években játszódik, amikor a nők még habos-babos ruhákban jártak, a férfiak kártyázással és háborúzással töltötték az idejüket. Nagy kerti partikat rendeztek, kilométereket sétáltak vagy lovagoltak, teljesen olyan, mint a Jane Austen könyvek, romantika-romantika hátán. Stefan visszaemlékezik, milyen kapcsolatban volt akkoriban az apjával és a bátyjával, illetve hogyan változtatta meg mindhármuk életét egy gyönyörű nő, Katherine, akiről egy idő után kiderült, hogy vámpír. Innen indult a tévésorozatból és könyvsorozatból is ismert édes hármas, illetve így vált Stefan és Damon is vérengző fenevaddá.

Stefan naplója sokkal nyugodtabb hangvételű, mint amihez eddig hozzászokhattunk, a végkifejlet pedig ismerős lesz a tévéből, hiszen az utolsó négy fejezetet már megfilmesítve is láthattuk. Mivel a könyvsorozatban nem így vált vámpírrá a két főszereplő, ez a könyv távol áll az eddigi kötetektől – ez most szorosan a tévésorozathoz kötődik. Tehát aki még nem látta, érdemes ennek a könyvnek az elolvasásával kezdenie, mert megalapozza a tudásunkat a tévésorozat megtekintéséhez. Aki viszont a könyves Vámpírnaplók rajongója, az vigyázzon, mert ez a könyv kevésbé misztikus és kevésbé izgalmas – ez tisztán szerelmi történet!

Stefan naplója 1: A kezdet
Könyvmolyképző Kiadó, 2011.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .