Amanda Stevens: Örök kísértés

Amanda Stevens: Örök kísértésAmanda Stevens személyében újabb paranormális regénytrilógia szerzőjét köszönthetjük, aki a romantikát gyilkosságokkal fűszerezi, ezzel igyekezve megnyerni magának mindkét műfaj rajongótáborát.

Amelia sírkő-restaurátorként dolgozik, és kilencéves korától kezdve látja a szellemeket. A képességét apjától örökölte, és az elmúlt évek alatt azt is megtanulta, hogy nem szabad kapcsolatba lépnie velük, különben soha nem tud megszabadulni tőlük. A temetőben egy nap egy brutálisan meggyilkolt nő holttestére bukkannak. Az ügyben John Devlin kezd nyomozni, majd ő és Amelia vonzódni is kezdenek egymáshoz, a helyzetüket azonban megnehezíti John felesége és kislánya, akik szellemként követik a férfit mindenhová… Az elenyésző és szerencsére cseppet sem nyálas szerelmi szál mellett azonban a szerző inkább a félelemkeltésre és a nyomozásra helyezte a hangsúlyt. Remekül kidolgozott szellemvilágot kapunk, a gyilkosságok brutálisak, így a könyvet a horror és a krimi kedvelői is szeretni fogják.

Amanda Stevens stílusa olvasmányos, bár néhol bántóan egyszerű. A hangulatteremtésben igazán jó, a gyengébb idegzetű olvasók számára garantált a hidegrázás, ráadásul annyit járkálunk a sírok között, hogy az embernek még attól is egy életre elmegy a kedve, hogy temető közelébe menjen… A cselekménnyel akadnak néhol gondok, például az olvasó jóval hamarabb rájöhet a gyilkos kilétére, mint a szereplők, ugyanakkor az indíték, a magyarázat mindenért kárpótolni fogja. Ráadásul a regény váratlan fordulattal ér véget, amitől legszívesebben máris nyúlnánk a folytatásért.

A főszereplők is megnyerők, Amelia a természetfeletti képességétől eltekintve abszolút hétköznapi: nem néz ki úgy, mint egy modell, nem nyafog, hanem erős egyéniség, akiről sokan példát vehetnénk. Amelia és John múltjában is akadnak tisztázatlan dolgok, így az olvasó izgulhat, mire derül majd fény a folytatásban.

Amanda Stevens: Örök kísértés
Athenaeum Kiadó, 2013.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .