Amanda Stevens: A birodalom

Amanda Stevens: A birodalomA Sírkertek királynője-sorozat második részében Amanda Stevens ismét a jól bevált recepttel dolgozik: a krimit vegyíti paranormális elemekkel és romantikával.

Az előző kötetben Devlin nyomozó hatására Amelia – apja minden intelme ellenére – kapcsolatot teremtett a szellemvilággal, ahonnan nincs menekvés a számára, ennek a történetnek az elején pedig azzal bízzák meg, hogy renoválja Asher Falls temetőjét. Amelia nagy lelkesedéssel veti magát a munkába, hiszen így távol lehet Devlintől, ráadásul Thane-nel, az Asher-birodalom leendő örökösével is megismerkedik. Azzal azonban nem számol, hogy Thornegate-ben még több természetfeletti erővel találkozik. A falu lakói furán viselkednek vele szemben, de a víztározó alatt nyugvó szellemek sem hagyják bélén. Az egyik síron titokzatos szimbólumra bukkan, ezzel pedig kezdetét veszi élete legveszélyesebb kalandja.

A regény atmoszférája hűvösebb, mint az előző köteté: az északi falu lakói ridegek, a hangulat ennek megfelelően végig komor marad. Most sokkal több titok lengi körül a történetet, de ezeknek csak kisebb hányada része a nyomozásnak. Időnként borzongással és lúdbőrrel a hátunkon telve izgulhatunk a hegy rezgései, a falu lakóinak viselkedése, a múlt titkai miatt. Idővel arra is fény derül, hogy Amelia egy lépésről lépésre kidolgozott terv áldozata, annak következtében került Asher Fallsba.

Amanda Stevens ismét játszi könnyedséggel vegyíti a krimi műfaji jegyeit a természetfeletti elemekkel, és a történet hátterében felbukkanó szerelmi szál is remekül illeszkedik a sztorihoz. A régi mitikus dolgok és hiedelmek remekül megférnek a modern technológia vívmányaival, sőt, ezek együtt csak még izgalmasabbá teszik a nyomozást.

Habár a folytatásban alig látjuk Devlint – jóformán csak Amelia gondolataiban jelenik meg -, a nő ismét kap egy férfi társat maga mellé, aki nem más, mint Thane. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy a mára oly divatossá vált szerelmi háromszögről lesz szó, de a szerző ezen a területen is meglepetést okoz, és egy bámulatos csavarral teszi izgalmasabbá a könyvet. Amelia múltjából is egyre több mindenre derül fény, bár nyilván a trilógia záró kötetében is lesz még egy-két érdekes fordulat – csak győzzük kivárni!

Amanda Stevens: A birodalom
Athenaeum Kiadó, 2013.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .