Friedrich Glauser: A bicikliküllő

Friedrich Glauser: A bicikliküllőAz ötödik rész egészen más, mint a negyedik volt: az unalmas volt és érthetetlen, ez viszont izgalmas, jól érthető és igazán szórakoztató krimi.

A környezet ismét az 1930-as évek Svájca, de a szereplők annyira tipikusak, hogy bárhol, bármikor játszódhatna: egy fogadóban bicikliküllővel leszúrnak egy vendéget, és a lánya esküvőjét ott tartó őrmester az illetékes hatóságoktól nem nagyon háborgatva nyomozni kezd. Nagyon izgalmas kis történet, érdekes szereplőkkel – a negyedik rész után nem voltak nagy elvárásaim, éppen ezért nagyon kellemes csalódás ez a könyv. A szerelmes titkárnővel és az állatbolond bicikliszerelővel sikerült a szerzőnek annyira megkavarnia a szálakat, hogy a rejtélyek izgalmasak lettek, a nyomozás feszült, a szereplők pedig különlegesek és egyben szeretnivalók.

A könyv végére a szálak sajnos bonyolultabbak lesznek, mint az olvasó várja, túl messzire kell nézni térben és időben is, hogy megérthessük a történteket. A második gyilkosság elkövetője pedig nem is lesz meg – érdekes lezárás egy krimihez, hogy nem lesz meg a gyilkos. De mindez egyáltalán nem zavaró, mert nem ez a lényeg, hanem amint a fülszöveg is írja, a hely “koloritja”, vagyis a hangulat, a szereplők, a kedves jelenetek – a sorozatnak ez a része nagyon jó szórakozást nyújt!

Friedrich Glauser: A bicikliküllő
Napkút Kiadó, 2012.

(x) A kötet megvásárolható 21% kedvezménnyel az Új Könyvek webáruházban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .