Nick Bruel: Rossz Cica megküzd Béni Bával

Nick Bruel: Rossz Cica megküzd Béni BávalKi vigyáz majd szegény Cicára, amíg elutazik a gazdi? Nick Bruel újabb történetében ahhoz kapunk ötleteket, hogy hogyan kezeljük, ha cicánkat hosszabb időre más gondjaira kell bíznunk.

Cica és Kutyus gazdája egy hétre elutazik otthonról, így a kis kedvenceket kénytelenek Béni Bá gondjaira bízni. Kutyus persze alkalmazkodó kutyatermészettel van megáldva, azonban Cicussal már nincs ilyen szerencséje Béni Bának. Cicus ugyanis nem barátkozik olyan könnyen idegenekkel, pláne, ha az véletlenül Cicus minden rejtekhelyét feldúlja…

Ez a rész is hasznos tanácsokkal és magyarázatokkal lát el a cicatartással kapcsolatban, kiváltképp a macskák félelmeiről tudhatunk meg többet. Miért fél az emberektől, a hangos zajoktól, az egyedülléttől, és mit ne csináljunk, ha idegen macskára vigyázunk? Rossz Cica most is hozza a formáját, bájosan mufurc, öncentrikus, igazi macska. Szegény Béni Bácsi, legközelebb kétszer is meggondolja, hogy elvállaljon egy ilyen feladatot!

A Rossz Cica sorozat egyszerre tanít és szórakoztat. Humoros képekkel és szövegekkel teli, hasznos és szórakoztató történet, és mivel a könyv fele illusztráció, külön sikerélmény lehet egy gyereknek, ha egy ilyen vastag könyvet egyedül ki tud olvasni. Felnőtt fejjel azonban nem ezzel a résszel kezdeném a sorozatot, mert nem annyira vicces, nem annyira bájos és nincs benne annyi hasznos információ, mint a korábbiakban.

A könyv végén ismét találunk egy függeléket, ami ezúttal a fóbiákkal foglalkozik, valamint ismét van beszélgetés a szerzővel, ami viszont ugyanaz, mint az előző részben is, így ez csak az új olvasóknak érdekes. A kötet ismét jó minőségben, kemény borítóval jelent meg – szükség is van rá a sok lapozgatáshoz!

Nick Bruel: Rossz Cica megküzd Béni Bával
Könyvmolyképző Kiadó, 2015.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .