Nick Bruel: Boldog szülinapot, Rossz Cica!

Nick Bruel: Boldog szülinapot, Rossz Cica!Szórakoztató történet egy mufurc cicáról, akár esti mesének, akár saját olvasásra gyerekeknek.

Nick Bruel Rossz Cica-könyvei egy olyan cicáról szólnak, aki se nem szép, se nem jó, se nem kedves, ellenben rendkívül vicces. Rossz Cicának most van a születésnapja, így gazdája szülinapi bulit rendez neki és meghívja a szomszéd macskákat is. A történet középpontja a hőn áhított, szuper kaparófa, amire Rossz Cica már régóta vágyott, azonban az ajándékok között csak fonalgombolyagot, szőrcsomót és cicapulóvert talál… Természetesen borzasztóan kiakad, pláne, amikor ezeket is megfújja valaki…

A történet részben képregény, eltúlzott, vicces illusztrációkkal, részben egy kis ismertetővel. A vendégek megérkezésekor például a különböző macskafajtákat is bemutatja a hozzájuk tartozó dilis jellemzőkkel. De megtudhatjuk azt is, hogy cicusunk azért nem kaphat csokitortát – pedig az lenne a kedvence – mert a csoki mérgező a macskák számára a benne lévő theobromin nevű vegyület miatt. Az író kreatívan oldotta meg, hogy a gyerekek, miközben nevetve lesik a történetet, valóban érdekes és hasznos dolgokat tanulhatnak. A fejezetekhez időnként az öreg, kövér Béni bácsi is hozzászól, bár azokból biztosan nem tanulhatunk semmi hasznosat, de legalább elég fárasztóak, hogy feldobják. A végére pedig bekerült egy függelék, ami a könyvben szereplő cicafajtákat írja le bővebben, honnan származnak, milyen érdekességet kell tudni róluk, de mindez csak pár mondatban, és nem unalmas, száraz anyagként. Sőt, a szerzővel is talál benne az olvasó egy interjút, mint pl. hogy mi volt a legkínosabb gyerekkori emléke, kit vinne magával egy lakatlan szigetre és még egy csomó, hasonlóan hasznos kérdésre választ kapunk.

A könyv színvonalas, kemény borítóval lett kiadva, de sok lapon szinte csak rajz van, így gyorsan a végére lehet érni, egy kezdő olvasónak sem nagy falat. Olvasni szerető gyerekeknek is ajánlom, de korra való tekintet nélkül szórakoztat!

Nick Bruel: Boldog szülinapot, Rossz Cica!
Könyvmolyképző Kiadó, 2014.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .