Soma Mamagésa: Tiszta szex

Soma Mamagésa: Tiszta szexA Tiszta szex azok közé a könyvek közé tartozik, amelyeket mindenkinek el kellene olvasnia. Legyen az prűd vagy szabad szájú ember, legyen nő vagy férfi, a szex mindenki életében központi szerepet játszik akkor is, ha ezt még magának sem vallja be.

Nagyon találó a cím, tényleg tömény szexualitással találkozunk a könyv olvasása közben, de én mégis inkább úgy fogalmaznék, hogy Tiszta Soma. Végig Soma szókimondásával, energiájával találtam szemben magam. Olvasás közben szinte láttam magam előtt, ahogy elképesztő mimikájával, gesztikulálva meséli a történeteit.

Az őszintesége határtalan, a történetei megmagyarázzák a mai Somát. Megismerhetjük fiatalkori élményeit, melyek a mai napig meghatározóak az életében. Milyen szexuális élményei voltak és azok milyen érzelmeket váltottak ki belőle. Nem meglepő módon kipróbált mindent, amit ki lehetett, olyanokat is, amelyek egy átlagemberben fel sem merülnek. Részletekbe menően mesél a férjével való kapcsolatáról, megismerhetjük a magánéletüket, azt, hogyan élték meg az együtt vagy külön töltött éveket. Kiderül, hogy a ma már megingathatatlan szeretetért, ami köztük kialakult, mindkettőjüknek keményen meg kellett dolgoznia. Olyan dolgokat „engedtek meg maguknak, egymásnak”, melyek egy átlag házaspár életébe talán nem is férnek bele.

Soma nem fél merész kifejezéseket használni, melyeket úgy „rejt el” a történeteiben, hogy az embernek szinte fel sem tűnik, így meg sem botránkozunk rajta. Nagyon jól felvezeti a mondanivalóját, és nem csak a saját élményeiről, hanem barátairól, ismerőseiről is ír, ezzel kellőképpen kiveséz egy-egy témát. Ami nagyon szimpatikus volt, hogy a legtöbb helyen nem foglal állást, vagy ha igen, meghagyja a döntés lehetőségét az olvasó számára is. Elmondja a véleményét, de nem erőlteti rá az olvasóra. Sőt, nem csak a saját történeteivel szórakoztat, hanem régvolt költők, írók, pszichológusok, magánéletével is, akikről még az iskolákban is tanulunk, a szerelmi életüket mégsem ismerjük eléggé.

A könyvével nem csak szórakoztatni, hanem tanítani is szeretne. Sok biológiai információt is megoszt velünk, megismerhetjük a szex jótékony hatását úgy a testre, mint a lélekre. Felhívja a figyelmünket, hogy a férfi és nő közötti napi kapcsolatban milyen nagy szerepe van a szexualitásnak, mennyi feszültséget és stresszt lehet elkerülni, ha a pároknak rendben van a szexuális élete. Azokra a problémákra mutat rá, melyekkel lelkünk mélyén teljesen tisztábban vagyunk, csak nem merjük a felszínre hozni. Elmondja a véleményét a házasságon kívüli párkapcsolattal és szexszel kapcsolatban is, mert a két szó nem egy témakört takar…

Az utolsó fejezetek egyike a férfi és női nemi szervek és a szexuális aktus szinonimáinak felsorolása. Nagyon vicces, hogy mennyi szót használhatunk rájuk, és mind nagyon frappáns!

Szintén nagyon tetszett, ahogy a könyv végén elbúcsúzik az olvasójától. Pontosan tudja, hogy nem vagyunk egyformák, ezért az olvasótábor tetszése és nem tetszése is meg fog oszlani. De Soma ennyi év után is tud önmaga lenni, a nagyképűség távol áll tőle, nem várja el, hogy mindenki szeresse és elfogadja, csak a tapasztalatait osztja meg olvasójával – aki remélhetőleg tanulni fog belőle!

Soma Mamagésa: Tiszta szex
Jaffa Kiadó, 2012.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .